Eigenarenservice Eigenarenservice

Synchroniseren met andere platforms

Werk jij met verschillende platformen, maar wil je geen Channel Manager inschakelen? Koppel de kalender op Bedandbreakfast.eu dan middels het iCal-systeem. Dit systeem wisselt beschikbaarheidsinformatie uit, waardoor je de kalender niet altijd handmatig hoeft bij te werken.

iCal-synchronisatie met andere platforms

Bedandbreakfast.eu biedt de mogelijkheid om de kalender te koppelen met kalenders van andere platforms middels het iCal-systeem. Op deze manier is het mogelijk om de kalender te koppelen met elk ander platform wat deze mogelijkheid aanbiedt. Zo koppel je de kalender bijvoorbeeld met de kalenders van Bedandbreakfast.nl, Airbnb en Booking.com. Maak je gebruik van een Google Calendar of Outlook Agenda? Ook dan is het mogelijk om de kalenders met elkaar te synchroniseren.

Wat is iCal?

iCal staat voor i-Calendar en is een universeel kalender formaat dat kan worden gebruikt om afspraken/reserveringen te importeren in andere kalenders. Dit systeem wordt onder andere gebruikt door Outlook, Google en Apple. Met een iCal-synchronisatie wordt alleen de beschikbaarheidsinformatie opgehaald. Dit betekent dat er geen gastgegevens worden doorgestuurd.

Frequentie van de synchronisatie

Middels een iCal-synchronisatie wordt de beschikbaarheidsinformatie iedere zes uur automatisch opgehaald. Daarnaast is het op ieder moment mogelijk om de informatie handmatig te synchroniseren.

Goed nieuws: heb je een iCal-koppeling gelegd tussen de kalenders van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu, dan vindt de synchronisatie iedere minuut plaats.

Synchroniseer je kalender

Het leggen van een iCal-koppeling lijkt erg ingewikkeld, maar dat valt gelukkig reuze mee. Een koppeling werkt het beste wanneer deze twee kanten op wordt gelegd. Het is daarom belangrijk om de beschikbaarheidsinformatie vanuit het andere platform bij Bedandbreakfast.eu te importeren en de beschikbaarheidsinformatie vanuit Bedandbreakfast.eu naar het andere platform te exporteren.

Aan de Slag

Om de beschikbaarheidsinformatie te importeren heb je een iCal-link nodig van het andere platform. Waarschijnlijk kun je deze vinden in je account bij de betreffende website. Zorg ervoor dat je de iCal-link hebt gekopieerd, voordat je verder gaat met de volgende stappen:

Stap 1
Klik op onderstaande button of ga naar de pagina met ‘Synchronisatie instellingen’ in de eigenarenservice.

Synchroniseer je kalender

Stap 2
Open de kamer waarvan je de beschikbaarheidskalender wilt synchroniseren. Let op: het is belangrijk dat je de juiste kamers met elkaar koppelt.

Stap 3
Plak de iCal-link van de andere kalender in het daarvoor bestemde veld bij stap 2.

Stap 4
Geef de kalender een naam en klik op opslaan. De geïmporteerde kalender is nu zichtbaar onder ‘Bekijk geïmporteerde kalenders’.

Stap 5
Kopieer nu de iCal-link van Bedandbreakfast.eu en plak deze in het account van het andere platform om de beschikbaarheidsinformatie te exporteren.

Kalender

Zodra de iCal-koppeling is gelegd, wordt de beschikbaarheidsinformatie opgehaald. Dit kun je terugzien in de Kalender. Periodes die worden geblokkeerd door het andere platform, zijn nu ook geblokkeerd in de Kalender op Bedandbreakfast.eu. Wanneer je met je muis over een geblokkeerde periode schuift, zie je door welk platform de periode wordt geblokkeerd. Deze blokkering is alleen te verwijderen via het platform waar de periode in eerste instantie wordt geblokkeerd.

Wegens privacyoverwegingen worden er geen gastgegevens uitgewisseld tussen verschillende platformen, je ziet dus enkel de geblokkeerde datums.

Wij helpen graag

Kom je er toch niet helemaal uit met bovenstaand stappenplan, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

About the author

Inge Daniëls

Marketing & Webcare Medewerker bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot augustus 2019.

Leave a Comment