Algemeen Eigenarenservice

3 tips voor een up-to-date Kalender

Bij online reserveringen is actuele beschikbaarheidsinformatie van groot belang. Als B&B-eigenaar ben je vaak druk in de weer, maar gelukkig zijn er drie handige opties die je kunnen helpen bij een up-to-date kalender. Dat scheelt dubbele boekingen én een hoop stress!

1. Ken de basis voor een up-to-date Kalender

Voor een up-to-date kalender is het altijd handig om de basisvaardigheden van de beschikbaarheidskalender te kennen. Als je het eenmaal doorhebt, dan kun je in een handomdraai je online kalender bijhouden. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld periodes te blokkeren of reserveringen handmatig toe te voegen, waarbij je ook nog eens meer reviews kunt verzamelen. Bekijk stap voor stap de mogelijkheden en hoe je de kalender kunt beheren.

Werkwijze Kalenderbeheer

2. iCal-systeem

Met behulp van een iCal-koppeling, kun je gratis en eenvoudig blokkades doorsturen van de ene naar de andere online kalender. Dit is onder meer toe te passen bij de kalenders van Airbnb en Booking.com. Het iCal-systeem zorgt ervoor dat de beschikbaarheidsinformatie iedere zes uur automatisch wordt opgehaald. Daarnaast is het ook mogelijk om op ieder gewenst moment de informatie handmatig te synchroniseren, zodat je over een up-to-date kalender beschikt.

Meer informatie over iCal

3. Kies voor een Channel Manager

Is je accommodatie te boeken via meerdere online platforms? Dan is het raadzaam om te werken met een externe channel manager. Met een channel manager beheer je op één centrale plaats de beschikbaarheidskalender en reserveringen die via de verschillende kanalen binnenkomen. Als je met dit systeem werkt, dan worden de kalenders van de verschillende kanalen continu automatisch gesynchroniseerd. Het is de meest efficiënte en effectieve manier om over een up-to-date kalender te beschikken; zo voorkom je dubbele boekingen!

Meer informatie over Channel Managers

We helpen je graag

Met de beschreven opties, is een up-to-date kalender voor iedereen haalbaar. B&B’s waarvan de beschikbaarheid niet blijkt te kloppen, worden in het zoekresultaat tijdelijk bij de B&B’s getoond van wie we de beschikbaarheid niet kunnen garanderen, totdat de kalender weer actueel is. Kom je er toch niet uit met het koppelen van je kalenders, of heb je vragen over channel managers? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Deel dit artikel:

About the author

Josjah Thalen

Editor-in-chief at Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment