Bijzondere Bestemmingen

Weg met Kerst naar Winterse Bestemmingen

Wil je dit jaar weg met kerst en genieten van een magische kerstvakantie? Ontdek dan 5 winterse bestemmingen met betoverende zeeën van lichtjes, sfeervolle kerstmarkten en gastvrije B&B’s, pensions en appartementen om te vertoeven!

Bedandbreakfast.eu; Weg met Kerst naar Winterse Bestemmingen

Ljubljana – Slovenië

Wil je weg met kerst, dan is de hoofdstad van Slovenië één van de mooiste plekken om de feestdagen door te brengen. Het historische centrum is dan extra magisch dankzij de duizenden lichtjes, kerstmarkten en het laagje sneeuw dat veelal de daken siert. Aanschouw de grote kerstboom op het centrale plein bij de iconische roze kerk, ga op zoek naar het verhaal achter de draak van Ljubljana en geniet met Oud & Nieuw van de vuurwerkshow bij het kasteel. En wintersporters opgelet: het Krvavec Ski Resort ligt maar 25 kilometer verderop!

Bed and Breakfast Ljubljana

Esslingen am Neckar – Duitsland

De kerstmarkt van Esslingen am Neckar geniet wereldwijde bekendheid. Je vindt er dan ook meer dan 200 kerstkramen en een uitgebreide evenementenkalender met zo’n 500 activiteiten. Op verschillende locaties in de stad tref je tal van artiesten aan die onder meer zingen en jongleren. Extra bijzonder zijn de roofvogelshows bij het kasteel en de fakkeltocht tijdens de winterzonnewende. Met de levende kerststal en de flakkerende vuurkorven die verspreid zijn door de historische stad, beleef je hier een waar kerstavontuur.

Bed and Breakfast Esslingen

Colmar – Frankrijk

De kerstmarkt van Colmar, ooit uitgeroepen tot de derde mooiste kerstmarkt van Europa, behoort tot de meest geliefde kerstmarkten van de Elzas. Een spoor van lichtjes leid je door de voetgangerszone en verbindt de vijf traditionele kerstmarkten met elkaar. Bij de sfeervolle kramen vind je uiteenlopende handgemaakte kerstversieringen en Elzasser specialiteiten. Als je nog op zoek bent naar kerstcadeaus, dan zul je hier zeker slagen. Gedurende het kerstseizoen zijn er diverse events, zoals de kerstconcerten in Klein Venetië.

Bed and Breakfast Colmar

Hallstatt – Oostenrijk

Beleef een sprookjesachtige vakantie aan het Hallstattmeer, dat omgeven wordt door de besneeuwde Alpen. Maak een wandeling door de idyllische stad en raak verwonderd door de fonkelende lichtjes en ijspegels die aan de daken van de schilderachtige huizen hangen. De traditionele kerstmarkt met levensgrote houten kerststal start vanaf 8 december. Een bijzondere belevenis zijn de fakkeloptochten die ‘s avonds worden georganiseerd. Je wintervakantie is compleet met een bezoek aan de Salzberg en de oudste zoutmijn ter wereld.

Bed and Breakfast Hallstatt

Kerstmarkten in Zuid-Tirol

In het zuiden van Tirol liggen vijf bijzondere kerstmarkten op korte afstand van elkaar, die samen een schitterende kerstroute vormen. De route loopt van Meran naar Sterzing via Bozen, Brixen en Bruneck. Deze reis staat natuurlijk geheel in het teken van sneeuw, majestueuze bergen, kleine houten huisjes en de geur van gekruid gebak en warme chocolademelk. Deze trip is niet alleen super leuk voor singles en koppels, maar ook voor gezinnen. Overnacht onderweg bij verschillende B&B’s voor een extra magische kerstvakantie!

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel