Bijzondere Bestemmingen

Roadtrip langs leuke B&B’s en Bestemmingen

Het ultieme gevoel van vrijheid met indrukwekkende uitzichten tijdens je vakantie, ervaar je met een roadtrip! Wij hebben vijf bijzondere routes voor je uitgezocht, waar je onderweg uiteraard overnacht bij leuke B&B’s, appartementen of pensions.

Bedandbreakfast.eu; Roadtrip langs leuke B&B’s en Bestemmingen

Roadtrip langs de Kroatische Kust

Met een roadtrip van Pula naar Dubrovnik, ontdek je hoe prachtig de Dalmatische kust is. Tijdens de reis valt er veel te ontdekken. De route begint in Pula, een stad vol historische gebouwen, zoals het Romeinse amfitheater, die nog steeds in gebruik is voor theatervoorstellingen. Rijd daarna door naar de steden Rijeka, bekend als grote havenstad en haar Trsat kasteel, Zadar met haar prachtige Sint Donatus kerk uit de 9e eeuw en Split, de belangrijkste stad binnen de regio Dalmatië. Eindig de route in het mooie Dubrovnik, ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd dankzij de unieke bezienswaardigheden.

Autorondreis Andalusië

Met een rondreis door het prachtige Andalusië, ontdek je één van de mooiste gedeeltes van Spanje. Begin de autorondreis in Málaga, deze stad staat niet alleen bekend om zon, zee en strand, maar de stad heeft ook volop cultuur te bieden. Rijd landinwaarts via Ronda door naar Sevilla, één van de mooiste steden van Spanje. De Arabische invloeden, smalle straatjes en oude wijken zullen zeker indruk op je maken. Door naar Córdoba, één van de populairste steden binnen Andalusië, mede dankzij haar kathedraal Mezquita. Sluit de reis af in Granada en vergeet hier niet het prachtige Alhambra te bezoeken!

Autovakantie langs de Moezel

Een perfecte manier om de bakermat van de Riesling wijn te ontdekken, is door een mooie roadtrip langs de Moezel te maken. Begin je autovakantie in de oudste stad van Duitsland, Trier. Hier vind je vele bezienswaardigheden waarvan veel uit de Romeinse tijd stammen. Rijd door naar Bernkastel-Kues, Ediger-Eller en Cochem, één van de populairste bestemmingen aan de Moezel. Sluit de roadtrip af in de historische stad, welke op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, Koblenz. Absoluut niet te missen tijdens deze roadtrip. Boek diverse B&B’s die op de route liggen, het Moezelgebied is echt de moeite waard!

Autoreizen in Toscane

Toscane is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Deze historische regio heeft veel te bieden en is een perfecte plek voor autoreizen. Begin de reis in de hoofdstad van de regio, Florence. Een bezoek aan het beroemde bouwwerk van Pisa, mag je zeker niet overslaan als je in Toscane bent! In Volterra geniet je van een panoramapunt met een schitterend uitzicht op het Toscaanse landschap en de nabijgelegen kliffen. Siena staat bekend om haar ronde plein, waar sinds 1287 jaarlijks ‘Palio’ plaatsvindt: een spectaculaire paardenrace. Maak ook een tussenstop bij de befaamde wijnvelden van Greve in Chianti.

Avontuurlijk Zwitserland

Wil je roadtrips door de bergen maken? Dan leent Zwitserland zich perfect voor een avontuurlijke roadtrip. Hier geniet je van schitterende landschappen met schilderachtige meren en prachtige panorama’s. Begin de trip in Luzern en rij via Zug door naar Chur. Hier beginnen de spectaculaire paswegen. Wanneer je de San Bernardinopas passeert, moet je wel even stoppen om een foto te maken bij het welbekende “Grand Tour of Switzerland” uitkijkpunt. Rij verder langs de Gotthardpas, die ook wel de Koning der Passen genoemd. Rij vervolgens door naar Interlaken met de beroemde berg Jungfrau, die wel 4158 meter hoog is.

Deel dit artikel:

Auteur

Sharon Tang

Sharon Tang

Houd ervan om nieuwe bijzondere bestemmingen te ontdekken en deze te delen met anderen.

Reageer op dit artikel