Bijzondere Bestemmingen

Leuke weekendjes weg bij B&B’s tussen de bloemen

Een stralende zon, kleurrijke bloemenvelden en goed gezelschap; het zijn de belangrijkste ingrediënten voor leuke weekendjes weg in de natuur. Ontdek de mooiste bestemmingen in Europa voor een vrolijke dosis flower power!

Bedandbreakfast.nl; Leuke weekendjes weg bij B&B’s tussen de bloemen

Tulpen uit…

Als de lente komt, dan is Amsterdam een prachtige plek om te bezoeken. Maar ben je eigenlijk op zoek naar velden vol narcissen, tulpen en hyacinten? Plan dan leuke weekendjes weg bij gastvrije B&B’s op het Nederlandse platteland, zoals bijvoorbeeld de Bollenstreek of in de provincie Flevoland. Jaarlijks kun je hier tussen half maart en half mei genieten van alle bloemenpracht. Afhankelijk van de coronamaatregelen, kun je ook een bezoek brengen aan de Keukenhof: ’s werelds meest bekende lentepark.

Bed and Breakfast Nederland

Pad der Citroenen

Hoe fijn zou het zijn om weer leuke weekendjes weg naar Italië te kunnen plannen? Mocht het zover zijn, dan is een trip naar de Amalfikust een echte aanrader. De Italiaanse Bloemenrivièra staat bekend om haar vele citroenboomgaarden die in de lente volop bloeien. Het bekende pad der citroenen, leent zich goed voor een mooie wandeling van Maiori naar Minori. De route is zo’n negen kilometer lang en werd vroeger gebruikt om citroenen uit de bergen naar de stad te vervoeren.

Bed and Breakfast Amalfi

Idyllische Lavendelvelden

De Franse regio Grasse biedt een perfecte mix van eindeloze lavendelvelden en schilderachtige dorpjes. Het is dan ook een mooie bestemming voor leuke weekendjes weg. Als je de paarse lavendelvelden in volle glorie wilt aanschouwen, dan is het raadzaam om tussen juni en augustus een B&B of chambre d’hôtes te reserveren. Op die manier kun je met volle teugen genieten van het natuurschoon, waarbij je het authentieke aroma van de Provence als souvenir kunt meenemen in de vorm van zeep of etherische olie.

Bed and Breakfast Grasse

Fleurige patio’s van Córdoba

Wie fan is van cultuur, historie én bloemrijke bestemmingen, zal zich zeker thuis voelen in de Spaanse stad Córdoba. Ieder jaar worden patio’s en straten gevuld met een bloemenzee die bestaat uit geraniums, jasmijn en oranjebloesem. Laat je verder betoveren door de sprookjesachtige architectuur om je heen, waarbij je je soms eventjes waant in Griekse, Romeinse en Arabische werelden. Al met al een bijzondere bestemming voor leuke weekendjes weg in Spanje!

Bed and Breakfast Córdoba

Bloemeneiland Madeira

Het eiland Madeira behoort tot de mooiste bestemmingen van Portugal, waardoor het ideaal is voor leuke weekendjes weg of een langere vakantie. De natuur is vrij ongerept; je vindt hier dan ook tal van bloemsoorten en spectaculaire botanische tuinen. Niet voor niets staat het eiland bekend als hét bloemeneiland van Europa. Toch is er geen sprake van massatoerisme op dit eiland, waardoor je optimaal kunt genieten van rust, ruimte en adembenemende vergezichten.

Bed and Breakfast Madeira

Deel dit artikel:

Auteur

Avatar

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel