Bijzondere Bestemmingen

Bijzondere Kersttradities voor de Kerstvakantie 2020

Waarschijnlijk vier je de kerstvakantie 2020 thuis of bij bij een leuke accommodatie dichtbij huis, maar dat betekent niet dat we niet meer mogen dromen over internationale reizen! Maak kennis met de meest bijzondere kersttradities in Europa en reis in gedachten naar internationale oorden.

Bedandbreakfast.eu; Bijzondere Kersttradities voor de Kerstvakantie 2020

Kerststallenroutes in Brabant – Nederland

Jaarlijks rond half december, worden er in vrijwel alle Brabantse dorpen de meest bijzondere kerststallen opgebouwd door verschillende buurtverenigingen. Van stalletjes met zelfgemaakte poppen, tot levensgrote stallen met echte dieren… Overal wordt het kerstverhaal op unieke wijze uitgebeeld. Aangezien deze zogenaamde kribjesroutes in de buitenlucht plaatsvinden, zijn ze bijzonder geschikt voor de kerstvakantie 2020. En bovendien ook nog goed te combineren met een verblijf bij een gastvrije B&B in Noord-Brabant.

Bed and Breakfast Noord-Brabant

Niets dan lof voor de kerstboom – Duitsland

In Zuid-Duitsland begonnen mensen rond het einde van de 19e eeuw met het optuigen van de kerstboom, waarmee een bijzondere traditie tot stand kwam. Tussen kerstmis en Oud & Nieuw gaat iedereen op bezoek bij vrienden en familie om hun lof te uiten over de kerstboom. Het maakt daarbij niet uit of de boom schots en scheef is, of met de meest lelijke decoraties is versierd: de boomeigenaar krijgt áltijd een compliment. In ruil worden de bezoekers getrakteerd op Schnapps. Leuk idee voor jouw kerstvakantie 2020, maar dan via Facetime!

Bed and Breakfast Swabia

De levende kerststal – Italië

Italië heeft talloze eeuwenoude kersttradities, maar de levende kerststal is misschien wel het meest bijzonder. In 1223 creëerde Franciscus van Assisi van de Katholieke Kerk, de allereerste levende kerststal in de stad Greccio in Rieti. De kersttraditie is later overgewaaid naar andere katholieke landen. In tegenstelling tot de Brabantse kerststallen die je in de kerstvakantie 2020 kunt bewonderen, bestaan de kerststallen in Italië uit levende dieren én echte personen. Waaronder dus ook baby’s. De Italiaanse stallen zijn daarmee heuse openluchtvoorstellingen.

Bed and Breakfast Rieti

El tió de Nadal – Spanje

Ben je geen fan van de kerstman, maar wil je wel op bijzondere wijze je kerstcadeautjes presenteren in de kerstvakantie 2020? Maak dan kennis met El tió de Nadal. Deze Catalaanse traditie heeft wel iets weg van de bekende piñata, maar in dit geval draait het om een boomstam met een lachend gezicht en een rode deken om zich heen. Op kerstavond slaan de kinderen met stokken er tegenaan, terwijl ze zingend om cadeautjes vragen. Vervolgens wordt de deken weggehaald en blijkt dat de Tió de Nadal voor iedereen cadeautjes heeft ‘uitgepoept’!

Bed and Breakfast Catalonië

Tradities van de Provence – Frankrijk

Wie tijdens de feestdagen wel eens een bezoek heeft gebracht aan de Provence, kent ongetwijfeld de bekende Santons. Deze “kleine heiligen” zijn handgeschilderde beeldjes uit de Provence, waarbij de kerststalfiguren en tal van Provençaalse dorpsfiguren het uitgangspunt vormen. Een andere bekende traditie in de Provence, zijn de 13 desserts die symbool staan voor Jezus en zijn 12 apostelen bij het Laatste Avondmaal. De desserts die worden geserveerd, hebben elk een eigen betekenis. Typische nagerechten zijn onder meer vijgen, rozijnen en noga.

Bed and Breakfast Provence

Kerstpudding – Groot-Brittannië

Een weekendje kerstshoppen in Londen is dit jaar niet mogelijk, daarom is het in de kerstvakantie 2020 extra leuk om een beroemde kersttraditie op tafel te zetten: de kerstpudding. Deze rijke, gestoomde pudding is gemaakt van fruit en kruiden en gedrenkt in brandewijn. Het absolute hoogtepunt van het kerstdiner, is het moment waarop de pudding op spectaculaire wijze op tafel wordt geflambeerd. Let op: in de pudding wordt een zilveren sixpence verstopt, die naar verluidt geluk brengt aan de vinder… Wil je de pudding helemaal in Engelse kerststijl proeven? Zet dan Bettys Tea Rooms in York op je bucket list.

Bed and Breakfast York

Deel dit artikel:

Auteur

Avatar

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel