Eigenarenservice

Kalender Beheren

bedandbreakfast.eu; kalender beheren

Gasten die online een B&B zoeken, willen direct zien of je B&B op de gewenste datum beschikbaar is. Door je kalender goed te beheren, maak je dit inzichtelijk. B&B’s die goed hun kalender beheren profiteren daarnaast van tijdsbesparing, gebruiksgemak, meer reviews en worden beter vindbaar. Resultaat: meer Reserveringen!

Je kalender beheren is belangrijk!

Veel B&B’s onderschatten hoe belangrijk het is om je kalender goed te beheren. Potentiële gasten vinden het prettig als je kalender up-to date is en je laat zien wanneer je B&B beschikbaar is. Dit heeft een positieve invloed op het aantal reserveringen. De kalender beheren is heel eenvoudig en levert jou als B&B-eigenaar veel voordelen op.

Duidelijk overzicht van Beschikbaarheid

In de Eigenarenservice ga je via het menu naar ‘Kalender’ onder ‘Mijn Vermelding’. In één oogopslag zie je hier de beschikbaarheid van de huidige periode per kamer. Wil je de beschikbaarheid van andere maanden bekijken? Scroll dan door de kalender met behulp van de scrollbalk (swipen op mobiel) of kies een datum in het datumveld links boven. Reserveringen, opties en beschikbare data worden in de kalender weergegeven: reserveringen zijn groen, opties zijn blauw en geblokkeerde dagen zijn rood doorstreept. 

Staat een reservering niet in de kalender? Controleer dan de status van de reserveringsaanvraag. Wellicht heb je deze nog niet aangepast.

Voordelen van een up-to-date Kalender

 • Gasten zien direct de beschikbaarheid van je B&B
 • Je voorkomt teleurstelling bij gasten (niet beschikbare data zijn geblokkeerd)
 • Tijdsbesparing
 • Gebruiksgemak
 • Meer reviews
 • Hogere positie in zoekresultaten
 • Meer reserveringen

Periode Blokkeren

Zorg voor een up-to-date kalender door data die niet (meer) beschikbaar zijn voor reserveringen te blokkeren in je kalender.

 • Ga naar ‘kalender’
 • Klik op de datum die je wilt blokkeren
 • Er opent nu een nieuw venster met de activiteiten van de betreffende dag
 • Klik op de roze button ‘Blokkeer datum’

 • Voer de gewenste begin- en einddatum in en kies een kamer
 • Klik op de roze button ‘Opslaan’

De periode die je blokkeert wordt direct rood doorstreept in de kalender. Gasten kunnen geen reserveringen meer doen voor deze periode.

Blokkering ongedaan maken

Een periode die handmatig is geblokkeerd in de kalender, kun je eenvoudig weer beschikbaar maken. Klik op de betreffende datum en klik vervolgens op het ‘Prullenbak icoon’ achter de blokkering.

Tijdsbesparing voor B&B-eigenaren

Je kalender goed bijwerken levert je als B&B-eigenaar kostbare tijdsbesparing op. Je krijgt geen onnodige aanvragen binnen terwijl je B&B al geboekt is en het verkleint de kans op dubbele boekingen. Daarnaast voorkom je irritatie en teleurstelling bij gasten die je anders moet informeren dat je B&B niet beschikbaar is.

Reserveringsinformatie Bekijken

Vanuit de kalender is het mogelijk om reserveringen te bekijken en toe te voegen. Wanneer je met je muis over de gemarkeerde periode gaat, verschijnt er een venster met de namen van de gasten. Aan herkenbare iconen zie je of gasten inchecken of uitchecken.

 • Inchecken:  
 • Uitchecken: 

In onderstaand voorbeeld checkt ‘Piet Janssen’ uit en komt ‘Inge Daniëls’ aan op 23 augustus.

Als je in de kalender op een datum klikt, opent er een nieuw venster met alle activiteiten van die dag. Als je vervolgens klikt op een reservering, ga je naar de detailpagina van de betreffende reservering. Hier kun je alle reserveringsinformatie bekijken en contact opnemen met de gast. 

Opties en Reserveringen Toevoegen

Het is ook mogelijk om reserveringen toe te voegen via de kalender:

 • Ga naar Kalender
 • Klik op een datum
 • Klik op de roze button ‘Voeg reservering toe’

 

 

Je vult de gegevens in en klikt op toevoegen. De reservering wordt direct verwerkt in de kalender.

Ontvang meer reviews

Na vertrek ontvangen gasten, waarvan de gegevens in het reserveringssysteem staan, automatisch een reviewformulier. Hier hoef je als B&B-eigenaar niets voor te doen. Als je veel reviews krijgt, heeft dat een positieve invloed op je positie in de zoekresultaten. Zorg er dus voor dat alle reserveringen in het systeem worden verwerkt en je geen reviews mist!

Kalenders Synchroniseren

Het is mogelijk om onze kalender te koppelen via een Channel Manager of via het iCal-systeem. Zo beheer je alle boekingen die je via verschillende websites ontvangt op één centraal punt en voorkom je dubbele reserveringen.

Kalender op je eigen website

Beschik je over een eigen website? Investeer dan niet in een duur reserveringssysteem, maar profiteer van onze Gratis Reserveringsmodule. Lees wat de voordelen hiervan zijn voor jouw als B&B-eigenaar en installeer de reserveringsmodule.

Reserveringsmodule Installeren

Wij helpen graag

Heb je hulp nodig bij het beheren van je Beschikbaarheidskalender of heb je vragen over het synchroniseren van kalenders, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Lees ook:

Deel dit artikel:

About the author

Evi Heijmans

Brand Strategist at Bedandbreakfast.eu

Leave a Comment