Bijzondere Bestemmingen

Romantische Strasse: idyllische Roadtrip door Duitsland

De Romantische Strasse is één van de mooiste routes die Duitsland rijk is. De route voert je van rivier de Main tot aan de Alpen langs prachtige landschappen, middeleeuwse steden en sprookjesachtige kastelen. Perfect voor een romantische roadtrip!

Bedandbreakfast.eu; Romantische Strasse: idyllische Roadtrip door Duitsland

Würzburg

De kosmopolitische stad Würzburg is het startpunt van de Romantische Strasse. Deze studentenstad aan rivier de Main is omgeven door wijngaarden, waarbij culinaire hoogstandjes worden gecombineerd met cultuur en een prachtig landschap. Neem zeker een kijkje bij paleis de Residenz, dat bekend staat om zijn grootse aaneengesloten plafondschildering. Andere aanraders zijn het Falkenhaus, de gotische Marienkapelle, de vesting Marienberg en een “Schoppen” drinken op de Alten Mainbrücke bij zonsondergang.

B&B Würzburg

Tauberbischofsheim

De route leidt je verder naar Tauberbischofsheim. De historische oude stad met zijn gedeeltelijk bewaard gebleven stadsmuur, wordt gesierd door typisch Frankische vakwerkhuizen, smalle steegjes, kapelletjes en het marktplein met zijn neogotische stadhuis. Het kasteel van Kurmainz, de fontein op het kasteelplein en de Türmersturm uitkijktoren zijn de absolute trekpleisters van de stad. Neem de tijd en overnacht bij een B&B, zodat je heerlijk kunt wandelen en fietsen door het idyllische landschap van het Taubertal.

B&B Tauberbischofsheim

Landsberg am Lech

Het hoogtepunt van Landsberg am Lech is het historische centrum, waar je jezelf kunt verwonderen over de grote hoeveelheid monumentale panden, kronkelende straatjes en de mooie ligging aan rivier de Lech. De 13e-eeuwse Schmalzturm wordt door de plaatselijke bevolking liefkozend de “Mooie Toren” genoemd en is de toegangspoort tot het centrale plein. Strijk neer bij één van de vele restaurants en cafés rond de Marienbrunnen-fontein en geniet van het bijzondere uitzicht op het oude stadhuis. Zie jij jezelf hier al zitten?

B&B Landsberg am Lech

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber lijkt regelrecht uit een sprookjesboek te komen! Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze plaats is uitgeroepen tot één de mooiste stadjes van Duitsland. De stad is schitterend gelegen op een heuvel en is omgeven door een historische stadsmuur, die voor een groot gedeelte nog kan worden bewandeld. Laat je betoveren door het magische uitzicht vanaf de stadhuistoren, maak een foto van de beroemde wegsplitsing bij de Plönlein en maak ‘s avonds een middeleeuwse stadswandeling met een nachtwacht.

B&B Rothenburg ob der Tauber

Augsburg

Gezellig, schilderachtig en romantisch: zo omschrijven de inwoners van Augsburg hun eigen stad. Naast de prachtige binnenstad, staat deze stad bekend om de Augsburger Puppenkiste, één van de beroemdste marionettentheaters ter wereld. Ook de Fuggerei is welbekend, vanwege het feit dat dit het eerste sociale wooncomplex van Europa is. Andere bezienswaardigheden zijn de gouden zaal in het stadhuis, de oude stadsmuur en het Romeinse museum. Of bezoek de botanische tuin voor een rustmoment.

B&B Augsburg

Füssen en Kasteel Neuschwanstein

Het droomlandschap rond de stad Füssen en het wereldberoemde kasteel Neuschwanstein, is voor veel reizigers het hoogtepunt van de Romantische Strasse. Naast een rondleiding door het kasteel is het de moeite waard een wandeling te maken naar de voetgangersbrug Marienbrücke, waar je het allermooiste uitzicht hebt op het sprookjesachtige kasteel. De roadtrip eindigt in Füssen aan het Forggenmeer. Hier kun je ronddwalen door het sfeervolle stadscentrum, eropuit in de natuur of heerlijk watersporten op het meer.

B&B Füssen

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel