Bijzondere Bestemmingen

Reistips en B&B’s voor de leukste Autovakanties

Of het nu binnen de landsgrenzen is óf daarbuiten; met een roadtrip ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Laat je inspireren door de mooiste routes voor leuke autovakanties, waarbij je onderweg heerlijk kunt overnachten bij kleinschalige B&B’s!

Bedandbreakfast.eu; Reistips en B&B’s voor de leukste Autovakanties

Rijd de Friese Elfstedentocht met de auto

Als je denkt dat de Elfstedentocht alleen in een hele koude winter gereden wordt, dan heb je het mis. Ook voor autovakanties in hartje zomer is deze route meer dan geschikt. Stap in en plan jouw tocht langs de elf Friese steden. Maak er een meerdaagse tocht van om ook te kunnen genieten van de prachtige B&B’s op de route. Je zult je verbazen over de schoonheid van deze Nederlandse provincie.

Bed and Breakfast Friesland

Via Chiantigiana

Wie kent het beeld niet? Die prachtige Toscaanse wijnvelden, de cipressen langs de weg en de adembenemende groene landschappen! Ontdek het échte Toscane tijdens een van je autovakanties en rijd de Via Chiantigiana (SR222). Deze route leidt je langs een van de bekendste wijnstreken van Italië; Chianti. Het startpunt van deze route ligt in Florence en eindigt in Siena. Beide steden zijn prachtig om te bezoeken, maar vergeet tussendoor niet te stoppen. Er zijn volop B&B’s te vinden waar je kunt vertoeven met uitzicht op de wijnvelden.

Roadtrip Kroatië

De laatste jaren is Kroatië echt in opkomst als bestemming voor autovakanties. Kroatië leent zich goed voor een heerlijke roadtrip samen met je vrienden of familie. Er zijn verschillende routes die je kunt gebruiken voor je roadtrip, zoals een route van noord naar zuid Kroatië. Vergeet niet te stoppen bij de prachtige Plitvice meren of in de steden Dubrovnik en Zagreb. Daarnaast is het adembenemende eiland Hvar dé plek om een paar dagen te ontspannen.

Route Touristique du Champagne

In het Noorden van Frankrijk vind je de Champagnestreek. Kies jij dit jaar voor autovakanties? Dan is de Champagnestreek zeker een aanrader. Deze 700 km lange route leidt je langs wijngaarden, schattige dorpjes en natuurlijk diverse wijnboeren. Volg de bordjes langs de weg om niks van deze route te missen. B&B’s zijn perfecte tussenstops tijdens je vakantie. De volgende ochtend kun je na een heerlijk ontbijt de route weer vervolgen.

Moselschiefer-Straße

Maak een prachtige tocht door de Eifel en langs de oevers van de Moezel, tijdens een van jouw autovakanties. De complete route is uitgestippeld en te volgen via bordjes langs de weg. Ideaal wanneer je tijdens jouw vakantie deze mooie route wilt rijden. De Moselschiefer-Strasse voert je langs de meest schattige dorpjes, vulkaantoppen en adembenemende uitzichten. Er is veel te zien en te doen langs deze route, dat het niet aan te raden is om hem in een dag te rijden. Boek tussendoor gezellige B&B’s om er optimaal van te genieten.

Deel dit artikel:

Auteur

Eelke Berkvens

Eelke Berkvens

Maakt graag nieuwe herinneringen op een van haar reizen. Ze is altijd op zoek naar mooie en bijzondere accommodaties waar je je thuis kunt voelen tijdens je vakantie.

Reageer op dit artikel