Bijzondere Bestemmingen

Lente Bestemmingen voor de Paasvakantie 2022

De paasvakantie 2022 is hét startsein voor de lente; tijd om eropuit te trekken naar de leukste bestemmingen en te vertoeven bij gastvrije B&B’s. Van de wereldberoemde Keukenhof en een weekendje Rome, tot het sprookjesachtige Córdoba.

Bedandbreakfast.eu; Lente Bestemmingen voor de Paasvakantie 2022

Vertoeven in de Bollenstreek

Wil je tijdens de paasvakantie 2022 dichtbij huis blijven, maar toch de start van de lente op een unieke manier vieren? Overnacht dan bij een B&B of appartement in de Bollenstreek en breng een bezoek aan de Keukenhof. Dit wereldberoemde lentepark is geopend van 24 maart tot en met 15 mei 2022. Reserveer je kaarten voor het park, een leuke accommodatie én een huurfiets, zodat je daarna ook door de omliggende bollenvelden kunt fietsen richting de kust. Dit is hét moment om te genieten van alle kleurenpracht in Nederland!

Weekendje Rome

Wist je dat het voorjaar zich perfect leent voor een weekendje Rome? Er zijn nog niet zoveel toeristen te vinden in de stad en het is niet té warm. Een uitgelezen kans om de highlights van de stad in alle rust te ontdekken! Of het nu gaat om het Colosseum, de Trevi fontein of de Spaanse Trappen: laat je verwonderen over al het moois dat de Eeuwige Stad te bieden heeft. Reserveer een gastvrije B&B, bijvoorbeeld in de geliefde én centraal gelegen wijk Parione, zodat je jezelf helemaal kunt onderdompelen in een Romeins avontuur.

Bed and Breakfast Rome

Stedentrip Boedapest

Deze metropool aan de Donau, die ook wel liefkozend het “Parijs van het Oosten” wordt genoemd, is één van de populairste steden van Europa. Zeker in de mooie maanden april en mei is het een populaire bestemming voor een stedentrip. De stad is opgesplitst in twee delen: Buda en Pest. Daarbij beschikt ieder deel van de stad over een flinke dosis kunst, cultuur en historie. Denk bijvoorbeeld aan de burcht van Boeda, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, de vele thermale baden en de bijzondere Kettingbrug.

Bed and Breakfast Boedapest

Sprookjesachtig Córdoba

Córdoba is één van de mooiste steden die je kunt vinden in Spanje. Als je hier ronddwaalt, dan waan je jezelf al snel een een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Van de moskee-kathedraal in het hart van de stad en het middeleeuwse paleis Alcázar de los Reyes Cristianos, tot de Romeinse brug over de rivier Guadalquivir… Al deze bezienswaardigheden zijn nóg mooier om te aanschouwen in de lente, bijvoorbeeld tijdens de meivakantie. Met een beetje geluk kun je terecht tijdens het patiofestival dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Bed and Breakfast Córdoba

Paasweekend in Dublin

Het lange paasweekend is een mooi moment om kennis te maken met de stad Dublin. Als de zon begint te schijnen en de bloesems in bloei staan, dan is deze Ierse bestemming nóg leuker om te bezoeken. Maak een wandeling door Herbert Park of het beleef het Japanse Hamani festival in Farmleigh, waar je betovert raakt door de uitbundige bloemenpracht van de kersenbomen. Ook mag een bezoek aan de St Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral en Dublin Castle niet ontbreken. Daarna is het tijd voor een pauze in de pub!

Bed and Breakfast Dublin

Deel dit artikel:

Auteur

Avatar

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel