Bijzondere Bestemmingen

Bijzondere Reisverhalen uit 2022

Het team van Bedandbreakfast.eu heeft in 2022 een aantal schitterende bestemmingen bezocht die op de bucket list stonden. Lees de unieke reisverhalen van Kroatië tot de Filipijnen en laat je inspireren voor je eigen droomreis in de toekomst!

Bedandbreakfast.eu; Bijzondere Reisverhalen uit 2022

Josjah’s reisverhalen over Kroatië

Een roadtrip door Kroatië stond al jarenlang op mijn bucket list, mede door de enthousiaste reisverhalen die ik over dit veelzijdige vakantieland had gehoord en gelezen. Met mijn bagage achterin de auto, ging het avontuur over de Kroatische wegen van start. Het zal je niet verbazen dat ik de klassieke route van het noorden naar het zuiden heb gepakt, tenslotte kun je dan zoveel mogelijk van het land zien én ontdekken.

De reisverhalen over Kroatië blijken real-life sprookjes te zijn

Van de glooiende wijngaarden in Rovinj en de helderblauwe meren van Nationaal Park Plitvice, tot het bruisende nachtleven op het eiland Hvar… En dan heb ik het nog niet eens gehad over de verborgen baaien met verlaten strandjes, het heerlijke eten en de historische straten van Dubrovnik. De reisverhalen over Kroatië blijken real-life sprookjes te zijn. Ik raad je daarom aan om binnenkort je eigen verhaal te creëren én te beleven in dit mooie land!

Ruth over haar reis door Oost-Canada

Terugkijkend op 2022, was onze langverwachte rondreis door het oosten van Canada het absolute hoogtepunt. In drie weken tijd hebben we bijna 5000 kilometer afgelegd, met als afsluiter een familiebezoek in Montreal. Nadat we onze huurauto hadden opgehaald, reden we over de befaamde King’s Road met een adembenemend uitzicht op de St. Lawrence River. Het eerste Nationale Park dat we bezochten lag bij Notre-Dame-du-Portage, hier hebben we één van de mooiste zonsondergangen mogen aanschouwen. Na een overnachting bij een mooie nabijgelegen B&B, reden we verder langs de ongerepte kustlijn.

De zonsondergang vanaf de CN Tower blijft onvergetelijk

Onze route voerde ons naar Parc du Bic, waar we indrukwekkende wandelingen en kanotochten hebben gemaakt. Ook bijzonder was onze walvistocht in Tadoussac. Naast onze avonturen in de natuur, hebben we ons ook ondergedompeld in de metropolen Quebec, Ottawa en Toronto. De zonsondergang vanaf de CN Tower blijft onvergetelijk. Na een korte omweg naar de Niagara Falls, brachten we een bezoek aan het Nationaal Park Thousand Islands. Deze magische archipel bestaat uit ruige kustlijnen, kliffen en stranden… En prachtige plek om te zien, voordat onze reis in Montreal ten einde kwam.

Julia over haar zomervakantie in Bretagne

Ja, de zomervakantie in Bretagne staat in mijn geheugen gegrift! Ik heb veel gelukkige herinneringen gemaakt tijdens deze vakantie en heb deze zorgvuldig opgeslagen in mijn immateriële reisdagboek. Ik neem je daarom graag mee naar één van de mooiste reiservaringen die ik heb meegemaakt in de zomer van 2022. Reis in gedachten mee naar deze vakantiedag in Ille-et-Vilaine, gelegen tussen Cancale en Saint Malo. We starten ‘s ochtends met een verfrissende duik in de zee op het strand van Orchard.

Ja, de zomervakantie in Bretagne staat in mijn geheugen gegrift!

In de middag stond er een trip van Viviers naar Saint-Benoît-des-Ondes op de planning, waar we de belvédère beklommen. Lopend over de stalen trappen, die als een golvende jurk om de historische molen vallen, heb ik dit kunstwerk van J-L Vilmouth als ware poëzie ervaren. Het uitzicht was fenomenaal. Tot slot volgde een memorabel diner met sublieme zeevruchten in Cancale. Tijdens het eten keken we vol bewondering naar de kleuren in de baai, het veranderende tij en de mysterieuze silhouet van de Mont Saint-Michel…

Elena’s reisverslag over de Filipijnen

De Filipijnen is één van die bestemmingen waar ik al jaren over droomde. In de zomervakantie van 2022 was het dan eindelijk zover; mijn partner en ik pakten onze koffers voor een drieweekse reis naar de Filipijnen. Na bijna twee dagen reizen, was onze eerste bestemming het eiland Siargao. Deze paradijselijk plek vol palmbomen, is ook geschikt voor motortochtjes en eilandhoppen naar Mamon Island of Sugba Lagoon. Onze tweede stop was het eiland Bohol; een mooi bergachtig eiland dat je in een paar dagen kunt verkennen.

Hier ontdekten we de échte Filipijnen, mede dankzij de charmante locals

De highlights daar waren Chocolate Hills, de zipline over de Lobok rivier en het snorkelen met schildpadden in Balicasag. Onze derde bestemming was het bekende El Nido, dat je kunt herkennen uit de reisgidsen. Dit paradijs op het eiland Palawan is perfect om te snorkelen tussen de koraalriffen. Onze vierde en laatste bestemming was het charmante stadje Port Barton op het eiland Palawan. Hier ontdekten we de échte Filipijnen, mede dankzij de charmante locals. Ik raad je dan ook 100% aan om dit prachtige land zelf te ontdekken!

Silvia’s gezinsvakantie in le Marche

Voor een gezinsvakantie met onze dochter, kozen we afgelopen zomer voor Senigallia in de Italiaanse streek le Marche. Het bleek een comfortabele en levendige bestemming te zijn met speciale theateravonden voor kinderen in de open lucht, voorleesdagen in de geheime tuinen van boekenwinkels, straatartiesten en er was zelfs een gethematiseerd maisdoolhof aanwezig. Het zachte zand van het strand en het ondiepe water, maakten onze vakantie compleet. Onze kleine meid heeft volop genoten en wij daardoor ook.

Zee, heuvels, bergen en prachtige mensen… Le Marche heeft het allemaal

Op slechts een uur rijden vanaf Senigallia ligt de beroemde berg Monte Conero. Als dagtocht maakten we een trip naar het ongerepte strand van Mezzavalle, waar we een kristalheldere zee aantroffen. Het pad om er te komen is erg steil, maar het is echt de moeite waard! Vol enthousiasme begonnen we aan het familie avontuur, waarbij we beloond werden met een schitterend uitzicht en de mediterrane natuur. Op de terugweg hebben we genoten van een welverdiend aperitief op het piazza van Sirolo. Dit dorp is één van de mooiste en meest bruisende badplaatsen van le Marche, vol reizigers en leuke markten.

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel