Stedentrip

Beste tips en B&B’s voor een Weekendje Amsterdam

Bedandbreakfast.eu; Beste tips en B&B’s voor een Weekendje Amsterdam

Pittoreske kanalen met woonboten, toonaangevende musea en een bruisend uitgaansleven; tijdens een weekendje Amsterdam is het volop genieten. Laat je inspireren door de beste tips voor je citytrip en boek een B&B in het hart van de stad!

Weekendje Amsterdam

In de historische binnenstad van Amsterdam valt er genoeg te zien en te beleven. Je vindt er tal van monumenten, bezienswaardigheden, goede restaurants en leuke B&B’s. Maak tijdens je weekendje Amsterdam zeker een rondvaart door de eeuwenoude grachten en bewonder het Koninklijk Paleis op de Dam. Zoek daarna de sterren op bij Madame Tussauds of proef het verhaal van het beroemdste bier ter wereld bij de Heineken Experience. Bruisende uitgaansgelegenheden vind je op het Leidseplein en het Rembrandtplein.

Bed and Breakfast Amsterdam

Anne Frank Huis

Tijdens je stedentrip Amsterdam, mag een bezoek aan het Anne Frank Huis niet ontbreken. Ruim twee jaar zaten Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in het achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht 263. Hier schreef Anne haar inmiddels wereldberoemde dagboek. Tijdens je bezoek aan dit museum kun je onder meer in de dagboekzaal het originele dagboek van Anne Frank aanschouwen, een kijkje nemen in het voorhuis en het achterhuis betreden via de draaibare kast.

B&B's dichtbij Anne Frank Huis

Museumplein

Als liefhebber van kunst en cultuur zit je in Amsterdam altijd goed, waarbij het Museumplein tot de hoogtepunten behoort. Dit plein is geliefd bij zowel locals als toeristen, want er valt hier altijd wel iets te beleven. Van een zomers festival, tot een schaatsbaan in de winter. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de museums aan het plein, waaronder het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. Laat je betoveren door indrukwekkende meesterwerken, bijzondere tentoonstellingen en moderne kunst.

Hippe Wijken

Wil je tijdens je citytrip Amsterdam ervaren hoe het is om eventjes te wonen in de hoofdstad van Nederland? Boek dan een B&B! Elke wijk van de stad heeft wel z’n eigen charme, zo staat de Jordaan bekend als de meest idyllische buurt. Hier vind je bijvoorbeeld ook de Negen Straatjes met allerlei boetiekjes en specialistische winkels. Winkels van luxe merken zijn veelal gevestigd aan de P.C. Hooftstraat in de chique wijk Oud-Zuid. Verder kun je heerlijk ronddwalen door de Grachtengordel en door de befaamde wijk De Wallen.

Mooie Parken en Tuinen

Stadsparken zijn ideale plekken om even bij te komen na een shopsessie of museumbezoek. Hét park dat je tijdens je Amsterdamse stedentrip moet zien is het Vondelpark. Dit park ligt middenin de stad en is sinds 1996 een rijksmonument. Het is een geliefde plek onder zowel toeristen als lokale inwoners die er graag sporten, flaneren of picknicken. Heb je alle marktkramen op de Albert Cuyp markt afgestruind? Wandel dan na afloop door naar het Sarphatipark of de Hortus Botanicus en kom weer in balans.

Bezienswaardigheden nabij Amsterdam

Als je iets langer in Amsterdam verblijft, dan kun jij je citytrip eenvoudig combineren met andere bezienswaardigheden nabij de stad. Bezoek bijvoorbeeld de historische buurt de Zaanse Schans, waar je even terugkeert in de tijd en volop rijksmonumentale molens, huisjes en winkeltjes ontdekt. Iets verderop liggen de schilderachtige plaatsen Volendam en Monnickendam, waar je jezelf kunt onderdompelen in het rijke visserijverleden. En wat denk je van een bezoek aan het middeleeuwse Kasteel Muiderslot of het prachtige Haarlem?

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel