Promotie & Marketing

Perfecte foto’s van je B&B in 5 stappen

Mooie foto’s van je B&B kunnen doorslaggevend zijn voor potentiële gasten om wel óf niet een verblijf te boeken. Het maken van goed beeldmateriaal hoeft helemaal niet moeilijk te zijn; aan de hand van vijf tips zet jij je B&B volop in de spotlights!

1. Bereid je B&B voor op een fotoshoot

Net als bij een willekeurige fotoshoot, is een goede voorbereiding van belang. Zorg daarom voor een schone en nette accommodatie met een goede kleurbalans. Je hoeft de B&B niet anders in te richten dan normaal, maar met de volgende tips kun je ervoor zorgen dat je accommodatie het beste uit de verf komt:

  • Open de gordijnen
  • Strijk de lakens
  • Doe de lichten aan
  • Maak de bedden op en schud de kussens op
  • Less is more: beperk decoratie

2. Kies de juiste camera

Nu je B&B spic en span is, vraag je jezelf waarschijnlijk af welke camera je het beste kunt gebruiken. Nog steeds maken professionele camera’s de beste foto’s in een hoge resolutie. Daarbij zitten er tal van opties op een professionele camera. Toch zijn ook de meeste smartphones tegenwoordig van zeer goede camera’s voorzien, zodat je eenvoudig met je telefoon foto’s kunt maken. Welke camera je ook kiest: met een statief maak je de meest stabiele foto’s.

Aanvankelijke foto van B&B De Bleker in Brugge.

3. Gebruik goede lichtbronnen

Licht is één van de belangrijkste voorwaarden voor goede fotografie. Daarom is het raadzaam om je foto’s bij daglicht te maken, waarbij de zon niet direct in de B&B mag schijnen. Zet daarnaast ook de bedlampjes aan en andere sfeerlichten. Als het daglicht niet voldoende is, kun je voor weinig geld een ringlamp of een softbox kopen om objecten goed te belichten.

4. Laat zien wat je in huis hebt

Als gasten op zoek zijn naar een B&B, dan willen zij graag een complete indruk krijgen van de accommodatie. Zorg er daarom voor dat je alle ruimtes in het gastenverblijf fotografeert. Denk onder meer aan het slaapvertrek, badkamer, ontbijtruimte, (gezamenlijke) lounge, keuken en de tuin of het balkon. Hoe meer je van je B&B laat zien, hoe meer vertrouwen je wekt bij gasten om te boeken.

Nieuwe foto van B&B De Bleker in Brugge.

5. Let op standpunt en perspectief

Fotograferen vanuit verschillende standpunten en perspectieven wordt vaak vergeten, maar dit is wel degelijk goed om te doen. Dit kan niet alleen verrassende plaatjes opleveren, maar ook komt de ruimte vaak beter in beeld qua grootte en sfeer. Zak bijvoorbeeld iets door je knieën bij het maken van een foto. Of fotografeer deels een bos bloemen, met op de achtergrond de rest van het gastenverblijf.

Extra tip: zoek online naar een gratis fotobewerkingsprogramma, of installeer een soortgelijke app op je smartphone. Op die manier kun je eenvoudig foto’s naar wens corrigeren en bewerken.

Klaar voor publicatie!

Als je de beste foto’s hebt geselecteerd en eventueel hebt bewerkt, is het tijd om deze te publiceren op Bedandbreakfast.eu. Klik hier om je nieuwste foto’s te uploaden en zo toekomstige gasten te verleiden om een verblijf bij je B&B te boeken.

Deel dit artikel:

About the author

Josjah Thalen

Editor-in-chief at Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment