Promotie & Marketing

Beloon je gasten voor het schrijven van een review

Bedandbreakfast.eu; Reward your guests for writing a review

Als B&B-eigenaar weet je als geen ander dat reviews belangrijk zijn voor het krijgen van nieuwe reserveringsaanvragen. Helaas vult lang niet iedere gast bij thuiskomst een reviewverzoek in. Probeer daarom, aan de hand van de volgende tips, je gasten te belonen voor het schrijven van een review.

Tip 1: Een goed begin is het halve werk
Maak je gebruik van het reserveringssysteem op Bedandbreakfast.eu of heb je de gratis reserveringsmanager van Bedandbreakfast.eu op je eigen website geïnstalleerd? Dan ontvangen je gasten de dag na hun verblijf een uitnodiging om een beoordeling te schrijven op Bedandbreakfast.eu.

Voer bij handmatig ingevoerde reserveringen altijd het mailadres van de gast in, anders kan er geen reviewverzoek worden verzonden

Tip 2: Vragen staat vrij
Het hoeft niet moeilijk te zijn: vraag je gasten bij vertrek of zij het reviewverzoek van Bedandbreakfast.eu willen invullen. Dat kan natuurlijk mondeling, maar probeer het ook eens aan de hand van een bedankkaartje bij een afscheidspresentje. Je geeft je gast niet alleen een goed gevoel mee (peak end rule), maar ook een fysieke reminder. Bovendien zal je gast eerder geneigd zijn om voor jou een review te schrijven, als dank voor het afscheidspresentje.

Voorbeeld kortingsbon B&B

Voorbeeld van een bedankkaartje voor B&B-gasten, dat je mee kunt geven bij het afscheid.

Tip 3: Kortingsvoucher
Beloon gasten die een review hebben geschreven met een korting voor een volgend verblijf. Dit kun je doen aan de hand van een digitale kortingsbon voor jouw B&B, die je achteraf mailt naar de betreffende gast. Het is eveneens een slimme manier om te bouwen aan een klantrelatie. Denk er wel aan om duidelijke voorwaarden te vermelden op de kortingsvoucher. Het kortingsbedrag of kortingspercentage zijn uiteraard belangrijk, maar denk bijvoorbeeld ook een verloopdatum van de bon.

Tip 4: Win-actie
Win-acties zijn populair op Facebook, maar je kunt ze ook eenvoudig toepassen om meer reviews te verzamelen. Laat vertrekkende gasten weten dat zij kans maken op een gratis verblijf, als zij bij thuiskomst een review schrijven. Ook hier is het verstandig om duidelijke regels en voorwaarden op te stellen, zodat je gasten weten wat zij kunnen verwachten. Wordt het een jaarlijkse loting? Wanneer ga je de winnaar bekend maken? Neem de tijd om alles concreet op een rijtje te zetten.

review

Origineel: Henk en Saskia Hop van Logeren aan de Brink geven hun gasten bij het afscheid een zakje met Hopjes mee.

Tip 5: Blijf dicht bij jezelf
Het is een cliché; maar blijf dicht bij jezelf. Net als de persoonlijke invulling die je geeft aan jouw B&B, is het belangrijk om je (digitale) promotie- en marketingactiviteiten te personaliseren. Run je een B&B op het platteland en maak je graag jam? Geef dan als afscheidspresentje een klein potje jam met een bedankkaartje waarop je de gast vraagt om het reviewverzoek in te vullen. Het kan wonderen verrichten voor je reviews! Probeer het gewoon uit en kijk wat het beste werkt voor jou.

About the author

Rianne van de Pas

Leave a Comment