Promotie & Marketing

Aan de slag: zó maak je de mooiste foto’s van je eigen Bed and Breakfast

Bedandbreakfast.eu; Omschrijving van Kamers en Prijzen

Goede foto’s kunnen voor potentiële gasten het verschil maken tussen wel óf niet reserveren. Heb je moeite om je bed and breakfast op de gevoelige plaat vast te leggen? Met de volgende praktische tips ontdek je al snel de fotograaf in jezelf!

1. Leen of schaf een goede camera aan
Niet iedere smartphone is geschikt voor het maken van kwaliteitsfoto’s, maar wees gerust; het is niet nodig om direct een dure spiegelreflexcamera aan te schaffen. Een camera met 12 of meer megapixels is prima voor het maken van goede foto’s. Tip: leen of koop een statief waarop je camera past. Op die manier zijn je foto’s stabiel en kun je tussentijds de instellingen van je camera wijzigen, zonder gelijk van standpunt te veranderen.

2. Laat je inspireren door anderen
Als je het lastig vindt om vooraf te bepalen welke sfeer je wilt vangen in de foto’s, dan kun je inspiratie halen uit diverse woonmagazines en tijdschriften. Laat je daarnaast ook inspireren door het beeldgebruik van andere B&B’s, waardoor je met eigen middelen een soortgelijke setting kunt creëren. Blijf daarbij wel trouw aan jezelf, tenslotte is de persoonlijke touch een belangrijk aspect van je bed & breakfast.

fotoreportage

Altijd goed: een aantrekkelijke detailfoto van de badkamer.

3. Bereid je B&B voor op een fotosessie
Het is misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je B&B spik en span is voordat je met de fotosessie van start gaat. Van strak gestreken bedlinnen en bijgevulde gastenartikelen, tot een gedekte ontbijttafel met verse broodjes en beleg. Je hoeft het niet persé mooier te maken dan het is, maar let wel op de details; drapeer bijvoorbeeld een warme plaid losjes over de stoelleuning, zet een bos bloemen op de salontafel of steek enkele kaarsjes aan.

4. Het perfecte plaatje: de badkamer
Een badkamer is niet altijd even makkelijk te fotograferen, vooral als deze klein van stuk is. Toch is het belangrijk om hier goede foto’s van te maken, want potentiële gasten hechten veel waarde aan een sprankelende impressie van hun tijdelijke badkamer. Maak de ruimte zo licht mogelijk, poets de kranen extra op en zet eventueel een plantje neer. Kun je door de beperkte ruimte geen foto maken van de badkamer in zijn geheel? Geen punt; met goede detailfoto’s van een fris bad, opgerolde handdoeken of bijzondere zeepjes kom je ook een heel eind.

5. Leg de unieke kenmerken van je B&B vast
Bedenk wat de unieke kenmerken zijn van jouw B&B en laat dit terugzien in je foto’s. Een open haard, monumentale balken, potjes met zelfgemaakte jam, een mooie tuin, (boerderij)dieren, een bijzonder uitzicht… Door het onderscheidende karakter van je bed and breakfast helder en sfeervol in beeld te brengen, kun je twijfelende gasten over de streep trekken.

bed and breakfast

Met zo’n foto laat je aan potentiële gasten zien: de kinderen zullen zich hier opperbest vermaken!

6. Licht, lichter, overbelicht
De mooiste foto’s worden gemaakt met behulp van natuurlijk licht, houd daarom altijd rekening met de lichtinval. Maak de kamers zo helder mogelijk door de gordijnen te openen en de lampen aan te zetten. Gebruik vooral niet het flitslicht op je camera, om de weerkaatsing van het kunstlicht in spiegels en ramen te voorkomen. Ook is het niet verstandig om foto’s te maken op een regenachtige dag; vanwege de minimale lichtinval zullen je foto’s somber uitvallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wil je daarnaast nog exterieurfoto’s maken? Kies hier dan ook een zonnige dag voor uit, het liefst met een helderblauwe lucht. Let daarbij wel op voor eventuele overbelichting of ongewenste schaduwen van grote bomen rondom je B&B.

7. Experimenteer met verschillende standpunten en perspectieven
Het grootste gedeelte van een kamer kun je in beeld brengen door te fotograferen vanuit de deuropening of een hoek in de kamer, hierdoor lijkt de kamer groter. Focus echter niet bij iedere foto op het middelpunt, want dat kan enigszins saaie foto’s opleveren. Probeer daarnaast vanuit verschillende standpunten en perspectieven te fotograferen: rechtopstaand, gehurkt of maak bijvoorbeeld wat foto’s vanaf een krukje. Vergeet niet om tussendoor diverse detailfoto’s en close-ups te maken, dat maakt je werk nog leuker én het maakt de fotoreportage veelzijdiger.

bed en breakfast

Serveer je zelfgemaakte jam bij het ontbijt? Laat het terugzien op je foto’s!

8. Neem zoveel mogelijk foto’s
Met een digitale camera kun je zoveel foto’s maken als je wilt, dus maak hier dan ook volop gebruik van tijdens de fotosessie. Naast het experimenteren met verschillende standpunten en perspectieven, kun je eveneens spelen met de instellingen van je camera. Na de sessie maak je vanaf je computer een selectie van de mooiste foto’s waarop je bed & breakfast het beste tot zijn recht komt.

9. Foto’s bewerken
Bekijk je geselecteerde foto’s nog eens kritisch; zijn de slaapkamers nog iets te donker? Vind je de kleuren te flets? Google dan eens naar fotobewerkingsprogramma’s die je gratis kunt downloaden, zodat je bijvoorbeeld de helderheid, kleurtonen en de afbeeldingsgrootte kunt aanpassen.

10. Steel de show op Bedandbreakfast.eu
Uiteraard zien wij jouw gloednieuwe foto’s graag terug op Bedandbreakfast.eu! Zorg ervoor dat de afmetingen minimaal 750 pixels breed zijn en 500 pixels hoog, met een maximale bestandsgrootte van 20 MB per foto. In de eigenarenservice kun je eenvoudig 18 algemene foto’s en 4 foto’s per kamer toevoegen. Zet de foto’s op de gewenste plaats en controleer of de nieuwe hoofdfoto goed tot zijn recht komt op jouw presentatiepagina voor B&B-bezoekers. Hulp nodig bij het uploaden? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

About the author

Josjah Thalen

Editor-in-chief at Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment