Promotie & Marketing

Verras je gasten met kleine attenties

Bedandbreakfast.eu; Make a big difference with a small gesture

Hoe zorg je ervoor dat jouw gasten tevreden vertrekken na hun verblijf in je bed and breakfast? Door een prettige ambiance en een uitstekende service te bieden natuurlijk. Maar vooral – en hier sta je misschien niet zo bij stil – met onverwachte extra’s.

Het zijn vaak de kleine verrassingen die B&B-gasten onthouden. Zoals een schaaltje verse aardbeien bij het ontbijt, snoepjes op de kamer of een cadeautje bij het weggaan. Het is altijd leuk om meer te krijgen dan je had verwacht. Als gastheer of -vrouw kun je dus met een kleine attentie een groot verschil maken.

Wijntje op de kamer in je B&B

Bij B&B Castello Di Ripa D’orcia in Castiglione D’orcia in Italië staat een welkomstdrankje klaar.

Je kunt je gast ook op andere manieren positief verrassen. Een paar tips:

  • Als jouw B&B-kamer in het echt nóg mooier is dan op de foto, overtref je de verwachtingen. Gasten zijn blij verrast als ze binnenkomen. Natuurlijk moeten je foto’s wel aantrekkelijk genoeg zijn, dat spreekt voor zich.
  • Heb je een mooiere kamer vrij, geef je gasten dan eens een upgrade. Daar wordt elke gast heel blij van.
  • Zorg voor een hoekje met lekkere koffie (liefst gemaakt van echte bonen) en thee, gratis voor de gasten.
  • Gasten die opnieuw boeken, verdienen een voordeeltje!
  • Zorg voor een leuk extraatje als je gast weggaat. Daar gaan we hieronder even verder op in.
Wellness cadeau in B&B

Kleine verrassing bij Bed en Breakfast D&G Villas Nusa Dua in Nusa Dua in Indonesië.

Verrassing bij vertrek
Je gasten onthouden van hun verblijf in je bed & breakfast vooral twee dingen, blijkt uit onderzoek:

  1. De piekervaring (het hoogte- of dieptepunt)
  2. Het laatste moment (de check-out)

Dit psychologische mechanisme staat bekend als de peak end rule. De check-out is dus erg belangrijk. Als jij daar een leuk moment van maakt, houdt je gast een beter gevoel over aan zijn verblijf in je B&B. Geef bijvoorbeeld een potje zelfgemaakte jam mee, een kaartje of een persoonlijk geschreven lijstje met toepasselijke tips in de omgeving.

Onvergetelijke beleving
Heb je de verwachtingen van je gasten overtroffen? Dan zullen ze hun onvergetelijke ervaring vast en zeker met iedereen willen delen in goede reviews en op social media. En dat is de beste reclame die je je maar kunt wensen.

Retweet de tweets die je gasten over jouw B&B op Twitter plaatsen of deel hun Facebook-posts op je eigen tijdlijn. Dit is niet het moment om bescheiden te zijn. Je mag best laten zien dat jouw gasten tevreden zijn!

 

About the author

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers is web editor at Bed & Breakfast Europe. She writes blogs, articles and newsletters about all aspects of the B&B sector in Europe.

Leave a Comment