Kwaliteit van je B&B promoten: marketingtips

bed_breakfast_gastvrij
Onderscheidt jouw bed & breakfast zich door meer service en kwaliteit te bieden dan andere B&B’s? Dan mag je dat best promoten. Gebruik de kwaliteit van je bed and breakfast als insteek van je promotie en reclame. Een paar tips.

Tip 1: maak jouw B&B direct vindbaar
Het is cruciaal om je bed & breakfast te promoten op internet. De snelste en eenvoudigste manier om je B&B goed vindbaar te maken, is door je aan te melden op ‘s werelds bekendste website voor B&B-promotie: Bedandbreakfast.eu. Je bed en breakfast staat in een paar stappen op de site.

Tip 2: gebruik concrete voorbeelden
Je kunt wel schrijven: wij bieden de allerbeste kwaliteit, maar eigenlijk zegt dat niet zoveel. Kom met concrete voorbeelden, zoals: “Het ontbijt is een waar feest met zelfgemaakte aardbeienjam, eitjes van het erf en prijswinnende broodjes!” Op die manier maak je het label ‘kwaliteit’ concreet.

B&B Promotie

Tip 3: citeer positieve reviews
Lees je gastenboek eens door, wat vinden gasten vooral leuk en goed aan je B&B? Benoem die dingen in je promotie! Citeer ook een aantal positieve reviews die gasten hebben geschreven op Bedandbreakfast.eu: bezoekers vinden die meningen heel relevant.

Tip 4: zorg voor goed beeldmateriaal
Zorg voor foto’s waar de kwaliteit van je B&B vanaf spat! Maak bijvoorbeeld foto’s van authentieke bouwelementen, de fles wijn en verse bloemen op de kamer, de badjassen en de croissants bij het ontbijt. Je kunt op Bedandbreakfast.eu tot 18 overzichtsfoto’s uploaden en per kamer 4 kamerfoto’s.

Bed en breakfast Toscane

Tip 5: wees niet te bescheiden
Beschrijf in je promotieteksten waarom het zo de moeite waard is om te overnachten in jouw B&B. Wees niet bang om onbescheiden te zijn! Vraag eventueel een vriend om een nachtje te komen slapen in je B&B en een tekst te schrijven.

Tip 6: promoot je B&B op social media
Op Facebook en Twitter kun je op informele wijze de kwaliteit van je B&B promoten. Plaats bijvoorbeeld foto’s van een geslaagd ontbijtgerecht, je huisdier, een verrassing voor de gasten of de herfstkleuren in de tuin. Je kunt ook grappige anekdotes en arrangementen posten. Je ‘volgers’ zullen enthousiast worden en graag komen overnachten!

About the author

Janneke Scheepers

Leave a Comment