Eigenarenservice Eigenarenservice

Annuleringsvoorwaarden vanaf nu extra uitgelicht

Vanwege de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, gaat de voorkeur van veel (buitenlandse) gasten uit naar B&B’s met flexibele annuleringsvoorwaarden. Daarom wordt deze annuleringsvoorwaarde voortaan extra uitgelicht op Bedandbreakfast.eu.

Zekerheid

Het reserveren van een accommodatie die gasten flexibel kunnen annuleren, geeft een gerust gevoel. Vooral in onzekere tijden zijn gasten sneller geneigd om een accommodatie te boeken waarbij ze gratis kunnen annuleren, dan een accommodatie waarbij dit niet mogelijk is. De situatie rondom (inter)nationale reizen ziet er momenteel voornamelijk positief uit, maar dit geeft nog geen garanties voor de toekomst.

Onzekere situaties

Er zijn verschillende situaties te bedenken waardoor gasten onverwacht niet naar de gewenste plek van bestemming kunnen reizen. Binnen het reisgezelschap kunnen bijvoorbeeld klachten optreden en en bovendien zijn nieuwe corona-uitbraken – en daarop volgende reisadviezen – nog lastig te voorspellen voor de reisbranche. Daarnaast wil je als B&B-eigenaar vermoedelijk ook geen gasten ontvangen met corona-gerelateerde klachten.

Gastgericht denken

Natuurlijk zijn annuleringen niet alleen voor gasten vervelend, maar ook voor B&B-eigenaren. Daarom is het goed om na te denken over jouw annuleringsvoorwaarden. Het is verstandig om hierbij gastgericht te denken. Als duidelijk is dat gasten tot twee dagen voor aankomst gratis kunnen annuleren, dan geeft dat meer vertrouwen. Hierdoor houd je bij een annulering ook nog ruimte voor last-minute reserveringen.

Annuleringsvoorwaarden uitgelicht

Als gasten een verblijf bij jouw B&B flexibel kunnen annuleren, dan lichten we dit voortaan extra uit op je presentatiepagina. Gasten zien zo in één oogopslag waar ze aan toe zijn. Dit kan het vertrouwen in de reservering sterk vergroten en het kan daardoor ook leiden tot meer reserveringen. Hieronder zie je hoe we dit uitlichten:

Bedandbreakfast.eu; Annuleringsvoorwaarden vanaf nu extra uitgelicht

Annuleringsvoorwaarden wijzigen

Mocht je je annuleringsvoorwaarden willen herzien, dan kan dat eenvoudig in de Eigenarenservice. B&B’s die flexibele annuleringsvoorwaarden hanteren (gratis annuleren tot 2 dagen voor check-in), krijgen automatisch de uitgelichte voorwaarden op de presentatiepagina. Let op: als je ervoor kiest om je annuleringsvoorwaarden te wijzigen, dan geldt deze wijziging alleen voor nieuwe reserveringen en niet voor lopende reserveringen.

Annuleringsvoorwaarden aanpassen

Deel dit artikel:

About the author

Evi Heijmans

Webcare Manager bij Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment