Bijzondere Bestemmingen

Topbestemmingen voor een Last Minute Vakantie in Europa

Pak je koffers in voor een welverdiende last minute vakantie en ga op ontdekkingsreis door de natuurrijke Bourgogne. Of plof neer op één van de geliefde stranden van Almería. Boek snel nog een B&B op één van de leukste vakantiebestemmingen en haal alles uit de zomer!

Zonvakantie Sirolo

Als je toe bent aan een rustige, maar zonnige last minute vakantie, dan behoort Sirolo in de Italiaanse regio Le Marche tot de beste opties. Deze mooie badplaats ligt aan de Adriatische Zee en biedt daarmee de mooiste stranden van de Riviera del Conero. Maar ook het eeuwenoude centrum is zeker een bezoekje waard, waarin je tal van kleinschalige B&B’s kunt vinden. Traditionele visgerechten, zoals de beroemde vissoep brodetto, moet je absoluut even proeven bij één van de gezellige restaurants met uitzicht op de azuurblauwe zee.

Bed and Breakfast Sirolo

Vakantie aan de Bodensee

De Bodensee, ofwel het Bodenmeer, is één van de mooiste plekken voor een actieve last minute vakantie. Dit meer behoort tot de grootste meren in Midden-Europa en in de directe omgeving vind je volop fiets- en wandelpaden. Het turkooise water en de aangename bergbries, zorgen tijdens warme zomerdagen voor de nodige verkoeling. Een leuke optie is om een trektocht te maken langs het meer en te overnachten bij verschillende B&B’s in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Deze drie landen grenzen namelijk allemaal aan dit prachtige meer!

Eropuit in de Bourgogne

De Bourgogne leent zich perfect voor een last minute vakantie of zelfs een weekendje weg. Liefhebbers van de natuur en lekker eten, komen hier zeker aan hun trekken. Deze Franse regio staat namelijk bekend om de uitgestrekte natuur en bourgondische maaltijden. Nadat je de Rots van Solutré hebt bedwongen, vind je in pittoreske dorpjes als Châteauneuf-en-Auxois en Vézelay allerlei leuke restaurants en B&B’s om bij te komen. Vergeet ook niet om de wijngaarden van Pouilly-Fuissé te bezoeken, evenals de Rots van Solutré en Signal d’Uchon.

Bed and Breakfast Bourgogne

Touren door Wales

Magische berglandschappen, glinsterende meren, eeuwenoude kastelen en een gouden kustlijn… Wales heeft alles in huis voor een memorabele last minute vakantie. Start je tocht bij de mystieke moerassen van Ludlow en beklim vervolgens de bergtoppen van Nationaal Park Snowdonia. Breng vervolgens een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Harlech, waarna je door de kleinste stad van Groot-Brittannië kunt slenteren: St David’s. Sluit je reis af in het schitterende Pembrokeshire en verwonder je over de ongerepte stranden en kliffen.

Strandvakantie Almería

De Spaanse provincie Almería is de ideale bestemming voor een last minute vakantie. Deze parel aan de Middellandse Zee heeft namelijk veel te bieden. Strandgangers kunnen hun hart ophalen bij de mooie stranden van natuurpark Cabo de Gata. Daarnaast kunnen cultuurliefhebbers de filmlocaties van Game of Thrones ontdekken, zoals de Tabernaswoestijn. Of het fort Alcazaba in de stad Almería, waar de stad Dorne tot leven werd gewekt. Het charmante dorpje Mojácar met zijn kleine witte huisjes, maakt je reis door Almería compleet.

Bedandbreakfast.eu; Topbestemmingen voor een Last Minute Vakantie in Europa

Roadtrip door België

Als je echt op het laatste moment voor een last minute vakantie kiest, dan biedt een roadtrip eigenlijk altijd uitkomst. Pak je koffers in en rijd de Belgische horizon tegemoet! België heeft namelijk alles in huis voor een verrassend leuke autovakantie. Van historische steden als Brugge en Gent, tot bruisende badplaatsen als Blankenberge en De Panne. En wat denk je van een verblijf nabij de Grotten van Han of in de Belgische Ardennen? Onderweg kun je comfortabel overnachten bij kleinschalige B&B’s die op de route liggen:

Covid Reisregels in Europa

Wil je weten welke Covid maatregelen en reisregels er gelden op je vakantiebestemming? De Europese Unie heeft hiervoor de website Re-open EU voor reizigers gelanceerd, die regelmatig wordt bijgewerkt en beschikbaar is in 24 talen. Per land zijn de meest recente coronamaatregelen terug te vinden, met handige links voor meer informatie. Aan de hand van een reisplan, kun je zien welke reisregels er gelden. Het enige dat je hoeft in te voeren, is het land van herkomst, je vakantiebestemming en indien van toepassing de doorreislanden.

Re-open EU

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel