Bijzondere Bestemmingen

Top 5 mooiste Europese Reizen met de Trein

Reizen met de trein is avontuurlijk, comfortabel én duurzaam. Perfect dus voor je volgende vakantie! Ontdek de mooiste spoorroutes die je leiden langs magische landschappen, idyllische dorpjes en bruisende steden met gastvrije B&B’s.

Bedandbreakfast.eu; Top 5 mooiste Europese Reizen met de Trein

Glacier Express – Zwitserland

Van alle Europese reizen met de trein, is de Zwitserse Glacier Express misschien wel het meest bekend. Deze befaamde spoorroute leidt je dwars door het hart van de Alpen, waarbij prachtige valleien en bergpassen de revue passeren. Dankzij de panoramaramen die tot het dak van de trein reiken, kun je optimaal genieten van het spectaculaire uitzicht. De treinreis start in het bergdorp Zermatt en eindigt in het mondaine Sankt Moritz. Als alternatief kun je vanuit Chur doorreizen naar Davos, zodat je over het beroemde Wiesenviaduct rijdt.

Linha do Douro – Portugal

Wat denk je van een smakelijke treinreis door Portugal? De steden Lissabon en Porto bieden al een schatkist aan kunst, cultuur en lekker eten, maar het belooft nog mooier te worden… Vanaf station São Bente in Porto, voert de spoorlijn Linha do Douro je langs rivier de Douro. In de gelijknamige vallei vind je tal van wijngaarden, waar de originele port wordt gemaakt. Het leuke van een treinreis is de flexibiliteit die je hebt als reiziger, stap gewoon uit op de mooiste plekjes. Bijvoorbeeld in Peso da Régua voor een échte port proeverij!

West Highland Line – Schotland

De West Highland Line is een ware klassieker onder de treinvakanties, mede vanwege het iconische Glenfinnanviaduct dat te zien was in de films van Harry Potter. Wanneer de meest magische landschappen aan je raam voorbij trekken, waan jij je al snel op de Hogwarts Express. Het traject start in Edinburgh en voert je naar Inverness, waar je absoluut een bezoek moet brengen aan het meer van Loch Ness. Vervolg daarna je reis richting Oban via het Glenfinnanviaduct naar Glasgow. Overnacht op iedere tussenstop bij een leuke B&B:

Schwarzwaldbahn – Duitsland

Als je in Duitsland met de trein op vakantie wilt, dan is de Schwarzwaldbahn één van de leukste opties. Deze sprookjesachtige treinreis voert je dwars door het Zwarte Woud; het grootste natuurgebied van Duitsland. Stap onderweg regelmatig uit en laat je betoveren door de eindeloze dennenbossen, imposante rotswanden, de waterval van Triberg en mooie meren zoals de Titisee en de Untersee. Met de historische kastelen en boerderijen daarbij opgeteld, lijkt het net of je in een sprookje van de gebroeders Grimm terecht bent gekomen.

Treinen door Toscane – Italië

Denk je aan Toscane, dan denk je automatisch aan Viale dei Cipressi; de befaamde laan vol cipressen. Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken in deze Italiaanse regio. Door te reizen met de trein, kom je op unieke plaatsen die je normaal gesproken niet tegenkomt. Dwaal rond door renaissancestad Florence en stap daarna op de stoptrein richting Lucca. Hier zijn de sporen van de voormalige Romeinse nederzetting nog goed zichtbaar. Na een overnachting bij een B&B, kun je de treinreis vervolgen naar Pisa en haar bekende toren.

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel