Bijzondere Bestemmingen Uncategorized

Speciale Overnachtingen bij B&B’s aan het Water

Of je nu gaat zeilen, kanoën of gewoon gaat relaxen op het strand; aan het water krijg je al snel dat ultieme vakantiegevoel. Kies daarom voor speciale overnachtingen bij unieke B&B’s aan zee, of bij mooie meren dichtbij huis!

Werelderfgoed de Waddenzee

Als je ergens terecht kunt voor speciale overnachtingen aan het water, dan is het wel bij B&B’s aan de Waddenzee. Vanwege de unieke geologische en ecologische waarden, staat het Waddengebied sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een vakantie op de Waddeneilanden staat dan ook garant voor mooie vaartochten, wandelingen en fietstochten door de natuur. Kies voor de vertrouwde Nederlandse eilanden, of laat je juist verrassen door de Duitse Waddeneilanden:

Meren van de Ardennen

Misschien denk je bij de Ardennen niet direct aan grote meren, maar toch kun je hier goed terecht voor speciale overnachtingen aan het water. Een aantal meren zijn puur natuur, terwijl andere zijn aangelegd door de mens. In beide gevallen kun je er prachtig recreëren. Kies bijvoorbeeld voor een verblijf aan het meer van Robertville of Bütgenbach. Of laat je betoveren door de vijf meren van l’Eau d’Heure, waar je kunt overnachten bij een B&B in Champ de Rance of Cerfontaine.

Speciale overnachtingen in Zeeland

Zowel strandliefhebbers als fanatieke watersporters kunnen zich in Zeeland opperbest vermaken. Of het nu gaat om de Noordzee of het Veerse Meer; in deze provincie ben je altijd dichtbij het water én bij unieke B&B’s voor speciale overnachtingen. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt, heb je alle tijd om met een bootje te varen, te kanoën of te ontspannen op één van de schone stranden. Bovendien kunnen liefhebbers van kunst en cultuur, hun hart ophalen in Middelburg en Zierikzee.

Bed and Breakfast Zeeland

Belgische Badplaatsen

De Belgische kust is bezaaid met mooie badplaatsen die zich perfect lenen voor vakanties en speciale overnachtingen. Met een gastvrije B&B als uitvalsbasis, ben je binnen een mum van tijd aan het strand. Kies voor het weidse strand van Blankenberge, flaneer over de boulevard van Knokke-Heist, of breng je vakantiedagen door bij De Haan: één van de mooiste badplaatsen van België. Leg je zwemkleding, slippers en zonnebrandcrème maar in je koffer en reis snel richting de Belgische kust!

Nationaal Park Müritz

Meren zo ver het oog reikt… Het Duitse Nationaal Park Müritz bestaat uit een prachtig merenlandschap met meer dan 130 meren, eeuwenoude beukenbossen en geheimzinnige veengronden. Je vindt hier dan ook tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie met speciale overnachtingen aan het water. Verken de grotendeels ongerepte natuur te voet, op de fiets of per kano. Breng vervolgens een bezoek aan de oude stad Waren met zijn prachtige vakwerkhuizen, kleine winkeltjes en B&B’s:

Deel dit artikel:

Auteur

Avatar

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel