Aan Zee Bijzondere Bestemmingen

Mooiste eilanden voor Vakantie Kroatië

Kroatië is een populaire vakantiebestemming. Het is een veelzijdig land dat beschikt over maar liefst 1185 eilanden waar de prachtige natuur grenst aan een schitterende kustlijn. We hebben de mooiste eilanden voor je op een rij gezet. Je vindt er unieke B&B’s die je verzekeren van een bijzondere vakantie Kroatië.

Vakantie Kroatië

Vakantie in Istrië

Wanneer je aan vakantie Kroatië denkt, denk je al gauw aan een azuurblauwe zee, pittoreske vissersdorpjes en mooie baaien. Een vakantie in Istrië is een absolute aanrader. Vooral voor de kust van het schiereiland vind je schitterende eilanden die vanuit de populaire bestemmingen Pula, Porec en Rovinj perfect te bereiken zijn.

Vakantie Kroatië

Mooiste eilanden in Istrië

Voor de westkust van Istrië ligt Brijuni Nationaal Park. Het is een eilandengroep van 14 eilanden, ook wel bekend als de Brioni eilanden, die er vooral van bovenaf spectaculair uitzien. De eilanden zijn makkelijk bereikbaar. Je hebt er een safaripark en veel archeologische en historische rijkdommen.

Bed and Breakfast Brijuni

Vakantie Kroatië

Rab – Parel van Kvarner

Rab is een parel in de Adriatische zee en behoort tot de mooiste eilanden voor je vakantie Kroatië. Het is één van de zonnigste eilanden in Europa met schitterende baaien, mooie stranden en sfeervolle jachthavens. Het middeleeuwse stadje Rab wordt door velen gezien als de mooiste van Kroatië en staat bekend om de prachtige ‘skyline’.

Bed and Breakfast Rab

Vakantie Kroatië

Hvar – Heuvellandschap met Lavendelvelden

Het eiland Hvar is een populaire bestemming voor een vakantie Kroatië. Het klimaat is perfect. Het eiland dankt zijn faam aan de vele kunstschatten, het kalkstenen heuvellandschap en de geurende lavendelvelden. De stad Hvar is één van de trekpleisters van het eiland. Het heeft een schitterend uitzicht op zee en je kunt er heerlijk wandelen over de sfeervolle promenade vol met palmen. De Piazza in het centrum van de stad behoort tot één van de mooiste pleinen die Kroatië rijk is.

Bed and Breakfast Hvar

Vakantie Kroatië

Brac – Unieke snorkel bestemming

Brac behoort zeker tot de mooiste eilanden op je shortlist voor een vakantie Kroatië. Het heuvelachtige eiland kenmerkt zich door uitgestrekte pijnboombossen met schitterende uitkijkpunten op de dalen met wijngaarden en de afwisselende kustlijn. In het glasheldere water kun je goed snorkelen en het strand Zlatni Rat is één mooiste stranden ter wereld. Brac is bekend van het witte kalksteen waarmee het Amerikaanse Witte Huis is gebouwd. Een bezoek aan het eiland is perfect te combineren met een stedentrip naar Split.

Vakantie Kroatië

KrK – het Gouden Eiland

Het eiland Krk is het grootste Kroatische eiland in de Adriatische zee. De oostzijde van het eiland is een wit rotsachtig landschap. De begroeide westkust heeft meer groene Mediterrane eigenschappen. Het eiland beschikt over veel knusse baaien en je vindt er veel monumenten uit de Romeinse en Griekse tijd. De historische kenmerken komen duidelijk tot uiting in de ommuurde vestingstad Krk. Vooral voor liefhebbers van Romaanse en Gotische kerken is KrK een ideale bestemming voor een vakantie Kroatië.

Bed and Breakfast Krk

Deel dit artikel:

Auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven IT Manager bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot maart 2022.

Reageer op dit artikel