B&B Tips Promotie & Marketing

B&B groepsaccommodatie: tips om je te onderscheiden

Bedandbreakfast.eu; B&B group accommodation: tips to distinguish yourself

Droom je van een eigen bed & breakfast en heb je veel ruimte? Overweeg dan eens om een groepsaccommodatie te beginnen. De vraag naar B&B’s voor groepen is groot. Als je het goed aanpakt, kun je een bijzonder succesvol bed en breakfast uitbouwen. Een paar tips.

Veel groepsaccommodaties zijn tamelijk ‘basic’ en hebben de uitstraling van een vakantiehuis. Je kunt je dus onderscheiden door meer luxe te bieden en je groepsaccommodatie de uitstraling van een bed & breakfast te geven.

bed_breakfast_groepen

B&B Riad Aicha in Marrakech.

Groepen van verschillende grootte
Het is ideaal als er groepen van verschillende grootte in je accommodatie terechtkunnen. Veel groepen zoeken een accommodatie met aparte slaapkamers en eigen sanitair, liefst gekoppeld aan de gezamenlijke centrale ruimte.  Groot pluspunt voor je groepsaccommodatie is een volledig uitgeruste centrale keuken waar groepen hun eigen maaltijden kunnen bereiden. Een woonkamer met grote eettafel erbij is helemaal mooi.

Gezinnen met kleine kinderen
Maak indien mogelijk een terrein waar jong en oud zich kan uitleven, zoals een voetbal- of volleybalveld. Dit is ideaal voor vriendengroepen en familie-uitjes. Plaats ook een paar speeltoestellen of maak een speeltuintje. Op die manier spreek je ook gezinnen met kleine kinderen aan.

bed & breakfast voor groepen

Plaats een paar speeltoestellen in je B&B. (Foto: Ponciana Superior Guesthouse in Ifafi, Zuid-Afrika).

Service in je groepsaccommodatie
Het regelen van een groepsuitje is een hele klus voor de organisatoren. Zij stellen het bijzonder op prijs als jij ze als B&B-eigenaar kunt ‘ontzorgen’ door een volledige en uitstekende service te bieden.

  • Veel groepsaccommodaties vragen een extra vergoeding voor beddengoed. Je onderscheidt je positief als je de bedden mooi opmaakt en dit meeneemt in de prijs, zoals gebruikelijk in een bed & breakfast.
  • Bied ontbijt aan en laat je gasten zelf bepalen of ze hier gebruik van willen maken. Voor groepen is het prettig als je bij de prijs van het ontbijt rekening houdt met het aantal gasten (hoe meer gasten, hoe lager de prijs per persoon).
  • Geef een workshop, zoals een middagje pizza bakken in de keuken of schilderen in de tuin. Het is voor je gasten leuk om op locatie iets te ondernemen. En door de workshop zelf te geven, voeg je een persoonlijke B&B-beleving toe en onderscheid je je van andere accommodaties. Succes gegarandeerd!
  • Bied activiteiten aan in samenwerking met derde partijen, zoals schatzoeken, waterfietsen, een GPS-avontuur of het huren van een hot tub.
  • Doe suggesties voor de catering. Bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om een barbecue te laten verzorgen of werk samen met een lokaal restaurant.
  • Regel op verzoek ook andere dingen voor je gasten, zoals het vervoer.

Meer praktische tips voor het starten van een B&B vind je in het ebook Handboek Bed & Breakfast.

About the author

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers is web editor at Bed & Breakfast Europe. She writes blogs, articles and newsletters about all aspects of the B&B sector in Europe.

Leave a Comment