Bijzondere Bestemmingen

Mooie vakantiebestemmingen voor de Nazomer

Hoe fijn is het om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan? In de nazomer is het op veel vakantiebestemmingen heerlijk rustig én de kans op lange wachtrijen bij het vliegveld is een stuk kleiner. Ontdek de mooiste plekken voor de nazomervakantie!

Bedandbreakfast.eu; Mooie vakantiebestemmingen voor de Nazomer

Vier de nazomer in de Provence

De nazomer is de perfecte tijd voor een rustige vakantie in de Provence. Voor veel reizigers behoort deze streek tot de mooiste gebieden die Frankrijk rijk is. Vreemd is dat niet, want de streek staat bekend om het lekkere eten met heerlijke wijnen, het klimaat, de wijngaarden, de middeleeuwse dorpen en de chique badplaatsen aan de Côte d’Azur. In het hoogseizoen stroomt het hier vol met toeristen, dus een nazomervakantie in de Provence is helemaal geen gek idee. Reserveer alvast je verblijf bij een gastvrije B&B in één van deze plaatsen:

Nazomervakantie aan de Amalfikust

Dit befaamde deel van de Italiaanse kust trekt jaarlijks veel toeristen aan. De Amalfikust staat vooral bekend om de schitterende kustwegen en dorpjes met een eigen karakter. Een bezoek aan Positano mag zeker niet ontbreken. Dit dorpje is idyllisch gelegen tegen de kliffen en is volgens de legende gesticht door Poseidon, de Griekse god van de zee. Ook een bezoek aan Amalfi, de hoofdstad van deze regio, is absoluut de moeite waard. Hier geniet je tijdens je nazomervakantie volop van historie, cultuur, lekker eten en Limoncello!

Last minute vakantie Rhodos

Een last minute vakantie naar Rhodos is eigenlijk altijd een goed idee in de nazomer. Dit Griekse eiland prijkt al sinds jaar en dag op de shortlist van menig vakantieganger. Begrijpelijk, want deze vakantiebestemming biedt voor ieder wat wils. Laat je betoveren door Rhodos-Stad, waar je jezelf even in de middeleeuwen waant. Ook aan natuur geen gebrek, want je vindt op deze vakantiebestemming mooie bossen, bergen, wijngaarden en schitterende baaien met heerlijke stranden. Zie jij jezelf hier al vakantie vieren?

Strandvakantie Algarve

Als je toe bent aan een fijne strandvakantie vol zon, zee en strand, dan ben je in de Portugese Algarve aan het juiste adres. Niet alleen vind je hier de meest schitterende stranden om te relaxen, maar ook tal van schilderachtige dorpen met leuke B&B’s, appartementen en vakantiehuisjes. Voor een bruisende vakantie, kun je ook in de nazomer terecht in de bekende badplaats Albufeira. Of laat je verrassen door Faro, de hoofdstad van de Algarve. Zoek je liever de rust op? Kies dan voor een verblijf in het vissersdorpje Alvor.

Roadtrip door Slovenië

Steeds meer reizigers ontdekken dat Slovenië het ideale vakantieland is voor een avontuurlijke roadtrip. Doorkruis deze nazomer dit prachtige land en kom erachter waarom iedereen zo enthousiast is. Van het sprookjesachtige meer van Bled en de historische hoofdstad Ljubljana, tot de oogverblindende kustplaats Piran en natuurgebieden van Bovec… Niemand hoeft zichzelf hier te vervelen tijdens een rondreis met de auto. Slovenië heeft alles in huis voor liefhebbers van historie, stranden en actieve vakanties. Ervaar het zelf!

Deel dit artikel:

Auteur

Sharon Tang

Houd ervan om nieuwe bijzondere bestemmingen te ontdekken en deze te delen met anderen.

Reageer op dit artikel