Bijzondere Bestemmingen

Duurzaam reizen en overnachten bij B&B’s

Steeds meer reizigers kiezen voor een vakantie of weekendje weg, waarbij duurzaam reizen en slow travel een belangrijke rol spelen. Ontdek waarom B&B’s perfect in deze reistrends passen en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!

Bedandbreakfast.eu; Duurzaam reizen en overnachten bij B&B’s

Duurzaam reizen in Nederland

Duurzaam reizen begint natuurlijk dichtbij huis. Gelukkig is Nederland een prachtig land voor wandel- of fietsvakanties, dus op die manier kun je de schade aan het milieu flink beperken. Maak een trektocht door de mooiste natuurgebieden en overnacht bij gastvrije B&B’s. Deze kleinschalige accommodaties zijn vaak ondergebracht in reeds bestaande woningen, waardoor er niet gebouwd hoeft te worden om een beleving te creëren: de B&B zelf is de beleving.

Bed and Breakfast Nederland

Romantische Strasse

Ook in Duitsland kun je perfect duurzaam reizen. Pak bijvoorbeeld de fiets en volg de befaamde Romantische Strasse, die je dwars door de natuur langs middeleeuwse stadjes en sprookjesachtige kastelen voert. Het is de ultieme vorm van slow travel en onthaasten, waarbij je uiteraard ook de tijd neemt voor een Beiers biertje of een bourgondisch diner. Op de route vind je tal van leuke B&B’s waar je ’s morgens geniet van een ontbijt vol verse producten, direct uit de streek:

Belgische Ardennen

Als je kiest voor een actieve wandelvakantie in de Belgische Ardennen, dan kies je automatisch voor duurzaam reizen. Pak je rugzak in met alleen het hoognodige, trek je beste wandelschoenen aan en doorkruis de natuur met de benewagen. Door bij diverse B&B’s in de Ardennen te overnachten, ben je verzekerd van de beste tips en accurate informatie die de B&B-eigenaren graag aan je verstrekken. Bovendien steun je op die manier ook nog eens de lokale gemeenschap: win-winsituatie!

Slow Traveling in Umbrië

Umbrië is een mooie bestemming voor reizigers die graag iets verder weg op vakantie willen, maar ook graag wat aspecten van duurzaam reizen en slow traveling willen beleven. In deze Italiaanse regio vind je het Trasimeense Meer; een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Wat denk je bijvoorbeeld van La via del Trasimeno? Deze schitterende route leg je in zeven etappes af, waarbij je onderweg kennismaakt met de mooiste dorpen van Italië. Reserveer snel de mooiste B&B’s of agriturismo’s:

Treinrit door de Pyreneeën

Naast de benewagen en de fiets, is ook de trein een transportmiddel dat goed past bij duurzaam reizen. In het Regionaal Natuurreservaat van de Catalaanse Pyreneeën vind je een unieke combinatie van wandelen, fietsen en reizen met de trein! Tussen Villefranche-de-Conflent en Latour-de-Carol kun je namelijk op grote hoogte pendelen met ‘Le Train Jaune’. Deze gele trein wordt ook wel liefkozend de Kanarie genoemd. Neem de tijd en ontdek alle unieke B&B’s en mooie plekken in de Franse Pyreneeën:

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

2 Comments

  • Ook eens aandacht voor De Haan aan zee als uitvalbasis voor bezoeken aan andere kunststeden ? Denk maar aan Brugge.

    • Beste Daniel, Belgische kustplaatsen zoals De Haan zijn erg leuk voor een vakantie of weekendje weg. Daarom raden wij dit soort bestemmingen ook regelmatig aan, bijvoorbeeld in dit artikel: https://bit.ly/3d1e33G

Reageer op dit artikel