Bijzondere Bestemmingen

5 Magische Bestemmingen voor de Kerstvakantie

Van het sprookjesachtige Lapland tot het verrassende Bratislava… De mooiste tijd van het jaar is nóg mooier bij een B&B op een magische winterbestemming; ontdek snel de meest betoverende plaatsen voor een onvergetelijke kerstvakantie!

Bedandbreakfast.eu; 5 Magische Bestemmingen voor de Kerstvakantie

Kerstvakantie in Lapland

Als je een ware christmaholic bent, dan moet je eigenlijk minimaal één keer in je leven de kerstvakantie doorbrengen in Lapland. Op deze prachtige bestemming kun je namelijk het huis van de kerstman bezoeken, waar je de gulle gever en zijn rendieren in hoogsteigen persoon kan ontmoeten. Of wat denk je van een sleetocht met husky’s? Na afloop warm je jezelf weer op in een Finse sauna en aanschouw je het magische noorderlicht vanuit je B&B.  

Bed and Breakfast Lapland

Kerstmis in Krakau

Heb je er weleens aan gedacht om Kerstmis te vieren in Krakau? In de kerstvakantie kun je hier urenlang ronddwalen over het enorme Rynek Glówny marktplein: één van de oudste middeleeuwse pleinen van Europa. Het plein is tijdens Kerstmis, wat op dat moment gevuld is met houten chalets waar je allerlei Poolse delicatessen en glühwein kunt proeven. Ook is deze mooie stad tijdens de kerstdagen feestelijk verlicht en de kans op sneeuw is vrij groot. 

Bed and Breakfast Krakau

Witte Kerst in Canada

Droom je van een witte kerst in Canada? Maak dan de komende kerstvakantie je dromen waar en reis af naar deze sneeuwrijke bestemming! Zowel de natuur als de steden zijn groots en indrukwekkend, maar tijdens de kerstperiode zijn ze extra magisch. Overnacht bijvoorbeeld bij een B&B in Banff National Park, het bruisende Toronto of kies voor een overnachting in Montreal, waar een bezoek aan de kerstparade niet mag ontbreken. Reserveer snel je verblijf: 

Verrassend Bratislava

Waarschijnlijk is de hoofdstad van Slowakije niet de eerste plek waar je aan denkt voor de kerstvakantie; des te meer reden om een bezoek te brengen aan deze verrassende stad in Midden- en Oost-Europa. Ontdek de mooie kerstmarkt op het plein Hlavné námestie, waar zo’n honderd kerstkramen staan opgesteld. Daarnaast worden er diverse activiteiten, shows en concerten georganiseerd. Beleef het allemaal mee vanuit een gastvrije B&B!

Bed and Breakfast Bratislava

Traditionele Kerst in Dresden

Sinds jaar en dag zijn Kerstmis en Duitsland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Overal in het land vind je de mooiste kerstmarkten, waarvan de markt in Dresden misschien wel het meest geliefd is. De eerste editie van de Dresdner Striezelmarkt vond plaats in 1434 en sindsdien hebben miljoenen reizigers een bezoek gebracht aan deze magische decembermarkt. Kies deze kerstvakantie voor een heerlijk verblijf in deze historische stad en dompel je onder in de kerstsfeer!

Bed and Breakfast Dresden

Deel dit artikel: 

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel