Algemeen

Sterke groei Bedandbreakfast.eu zet door

Het zal niemand zijn ontgaan dat de afgelopen jaren niet makkelijk waren voor de reisbranche. Waar verre reizen en grootschalige hotels niet in trek waren, ontstond juist een sterke interesse in kleinschaligheid, blijkt ook uit de laatste cijfers van Bedandbreakfast.eu.

Internationale reizen trekken aan

Nu de coronacrisis steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en reisregels grotendeels versoepeld zijn, zien we dat het vertrouwen in internationale reizen toeneemt. De voorkeur voor kleinschalige accommodaties met veel privacy, blijft. Er worden dan ook steeds meer accommodaties geboekt via Bedandbreakfast.eu. In Q1 van 2022 lag het totale aantal boekingen maar liefst 85% hoger dan vorig jaar in diezelfde periode. Deze trend zet ook na het eerste kwartaal gestaag door.

Boekingen in Nederland en België

In heel Europa nemen de boekingen sterk toe, maar mogelijk is het voor jou het meest interessant hoe zich dit in Nederland of België ontwikkelt. We zien dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 125% meer boekingen waren voor accommodaties in Nederland, dan vorig jaar. Ook in België wordt er steeds meer geboekt, met 36% meer boekingen dan vorig jaar in het eerste kwartaal. Dit is een mooie ontwikkeling voor accommodaties in beide landen. Het belooft een mooie zomer te worden!

Internationale Boekingsintentie

De afgelopen jaren zag Bedandbreakfast.eu dat de website, ondanks de crisis, veelvuldig gebruikt werd voor het oriënteren op accommodaties. Een uiteindelijke boeking werd daarbij vaak last-minute gemaakt, om teleurstellingen rondom reisrestricties te voorkomen. Dit jaar zien we een zeer mooie ontwikkeling in de verhouding websitebezoekers en succesvolle boekingen. De zogenoemde conversieratio lag in Q1 van 2022 zelfs 90% hoger dan in 2021. Een mooi voorbeeld van het toenemende vertrouwen en de behoefte aan reizen!

Interesse in kleinschaligheid

Door de coronacrisis is het reisgedrag van mensen veranderd. Waar men voorheen bijvoorbeeld de voorkeur gaf aan een groot hotel, is dit nu verschoven naar een behoefte aan privacy en kleinschaligheid. Voor Bedandbreakfast.eu betekent dit zelfs een omzetstijging van 236% in Q1 van 2022, vergeleken met een jaar eerder. Reizigers ervaren de persoonlijke benadering van een B&B als zeer prettig, waarbij er ruimte is voor maatwerk en meedenken met de gast. Een behoefte die steeds belangrijker is geworden.

Registreer je B&B

Deel dit artikel:

About the author

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Leave a Comment