Algemeen

Schoonmaakprotocol voor B&B’s

Bedandbreakfast.eu; Schoonmaakprotocol voor B&B's

Sinds de uitbraak van het coronavirus is er nog meer aandacht voor het zorgvuldig schoonmaken van accommodaties. In de nieuwe 1,5-meter-economie is het goed om te blijven werken volgens een schoonmaakprotocol. Op die manier creëer je een veilige omgeving voor je gasten en jezelf.

Extra aandacht

Het onderhouden en schoonmaken van je accommodatie is altijd erg belangrijk. Hygiëne staat voorop. Door de coronacrisis is het echter duidelijk geworden dat een schoonmaakprotocol voor B&B’s momenteel extra aandacht verdient. Het virus verspreidt zich voornamelijk via mensen, maar ook via besmette oppervlakken kan het virus overgedragen worden. Dit is mogelijk als je een besmet oppervlak aanraakt, en vervolgens zonder handen wassen je gezicht aanraakt.

Persoonlijk contact beperken

Naast de extra aandacht voor de schoonmaak, is het ook verstandig om het persoonlijk contact tussen jou en je gasten te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je tijdens een verblijf niet in de gastenruimte hoeft te zijn en laat gasten indien mogelijk zelf inchecken. Plan ook genoeg tijd tussen twee reserveringen, zodat je rustig de tijd hebt om je schoonmaakprotocol voor B&B’s te volgen.

Schoonmaken en ontsmetten

Het is belangrijk om zowel het schoonmaken als het ontsmetten van oppervlakken mee te nemen in je schoonmaakprotocol. Draag hierbij altijd wegwerphandschoenen. Schoonmaken is het verwijderen van vuil en ziektekiemen, en ontsmetten is het doden van ziektekiemen met chemicaliën. Maak dus eerst de ruimte schoon, en ontsmet het daarna om het risico op besmetting zo veel mogelijk te verminderen.

Goed gevoel voor gasten

Je gasten vinden het nu extra prettig om te weten welke maatregelen je neemt om corona tegen te gaan. Vermeld bijvoorbeeld in de omschrijving van je B&B wat je hiermee doet. Dit geeft gasten een veilig gevoel. Zorg er ook voor dat je gasten de beschikking hebben tot voldoende basisbenodigdheden, zoals handzeep, handgel, keukenrol, wegwerphandschoenen en reinigingsdoekjes.

Checklist schoonmaakprotocol

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, hebben we een schoonmaakchecklist samengesteld. Deze is samengesteld op basis van de kennis van het RIVM en het Centre for Disease Control and Prevention (CDC). Dit artikel en deze checklist is adviserend, maar het kan geen garanties of uitsluitsel bieden.

Bekijk Schoonmaakchecklist

Ook interessant:

Deel dit artikel:

About the author

Evi Heijmans

Brand Strategist at Bedandbreakfast.eu

Leave a Comment