Uncategorized

Vakantie in Noord-Engeland, landschap van Harry Potter

Hadrius' Wall

De Muur van Hadrianus ofwel Hadrius’ Wall, een legendarische muur uit de tweede eeuw.

Combineer je graag cultuur en natuur met gezellige bed and breakfasts, dan is Noord-Engeland echt een bestemming voor jou. Ontdek alle ins & outs van The Beatles en Manchester United en verken het schitterende The Lake District. In jouw typisch Engelse bed and breakfast kom je niets tekort.

Bed and Breakfast in The Lake District
Het noorden van Engeland is een prachtige regio. Om te beginnen zijn er de vijf prachtige nationale parken waarvan The Lake Discrict het bekendst is. In het uitgestrekte, waterrijke landschap kun je eindeloos wandelen en fietsen. Verblijf in een bed and breakfast in The Lake District, bijvoorbeeld in Keswick of Ambleside, en dompel je meerdere dagen onder in de natuurpracht.

Crow How Country House in The Lake Disctrict

Je voelt je een romanpersonage van Emily Brontë in Crow How Country House in The Lake District.

B&B in Manchester
Behoefte aan wat levendigheid? De voormalige industriële steden van Noord-Engeland zijn tegenwoordig helemaal hip & happening. Newcastle heeft de laatste jaren bijvoorbeeld een ware metamorfose ondergaan. En je hoeft geen fan van Manchester United te zijn om in de oude textielstad een geweldige tijd te hebben. Verblijf er in een B&B in het centrum en ontdek alle hotspots, je gastfamilie weet vast wel een paar aanraders!

Bed and Breakfast Manchester

Hip appartement in Manchester, dat het grauwe imago van zich af heeft geschud.

Bed and Breakfast Liverpool
Ook Liverpool is een bruisende moderne metropool geworden. Als je daar bent, bezoek dan zeker de Cavern Club. Hier waren The Beatles in hun beginjaren huisband. Je culturele hart kun je verder ophalen in de vele kunstgalerieën, musea en architectuur van deze hippe stad.

albert_dock_liverpool_BB

Bij B&B ‘Albert Dock exec apt’ verblijf je in een appartement vlabij de haven van Liverpool.

Hadrian’s Wall
Op het Engelse platteland lijkt het soms nog alsof de tijd heeft stilgestaan. Je vindt er landhuizen, kastelen en knusse authentieke plaatsjes. Een niet te missen bezienswaardigheid is de Muur van Hadrianus ofwel Hadrian’s Wall: de beroemde Romeinse grensmuur uit het begin van de jaartelling, bekend van de geschiedenis van King Arthur.

Bed and Breakfast Roman Hall

Verblijf op een paar kilometer afstand van Hadrian’s Wall in Bed and Breakfast Roman Hall.

Je waant je dit landschap soms in een film, alsof Harry Potter elk moment op zijn bezem kan komen aanvliegen. Verblijf in een B&B nabij Hadrian’s Wall, bijvoorbeeld in Greenhead of Haltwhistle, en laat je verbeelding de vrije loop op de wandelroute over en langs de muur.

B&B in Noord-Engeland

Dunstanburgh Castle, een schilderachtige ruïne in de regio Northumberland in Noord-Engeland.

Bed en Breakfast in Noord-Engeland
Vanuit Nederland is Noord-Engeland prima bereikbaar. Wil je met je eigen auto rondtrekken, ga dan bijvoorbeeld met de boot. P&O Ferries vaart van Rotterdam naar Hull en DFDS Seaways onderhoudt de verbinding tussen IJmuiden en Newcastle. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig. Er zijn volop charmante bed & breakfasts om uit te kiezen, niet voor niets is Engeland de bakermat van bed & breakfasts.

Auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Reageer op dit artikel