Algemeen

Meewerkgast gezocht

Villa Lavanda, Zuid-Italie

Villa Lavanda zoekt ‘meewerkgasten’

Bed and Breakfast Villa Lavanda in Puglia, Zuid-Italië zoekt één of meerdere personen voor het oogsten van olijven.” Deze nieuwe advertentie op Italie.startpagina.nl trekt mijn aandacht. Bij Villa Lavanda kun je verblijven als ‘meewerkgast’.

Je werkt dan een aantal uren per dag in en om het B&B. In ruil daarvoor betaal je slechts vijftien euro per nacht bij volledig pension. Vooral handige klussers zijn welkom, schrijven de eigenaren.

Iets zinnigs doen
Zullen er reacties komen op de advertentie? Ik verwacht van wel. Van mensen om me heen hoor ik steeds vaker dat ze iets actiefs en zinnigs willen doen tijdens hun vakantie. Ze zoeken een tegenwicht voor alle uren dat ze achter de computer zitten.

Zo werkte een vriendin van me twee weken als vrijwilliger bij een ezelopvang in Spanje. Ze is er nu nog van onder de indruk! Lichamelijk bezig zijn, met je handen in de aarde en echt iets zinvols bijdragen. Dat geeft dubbele voldoening.

Geïnteresseerd in een verblijf als meewerkgast bij Villa Lavanda? Je vindt foto’s en een beschrijving van dit B&B op www.bedandbreakfast.eu. Hier kun je ook meteen boeken.  

Auteur

Bart van Asperen

Reageer op dit artikel