B&B Tips

Bed & breakfast in het veelzijdige Turkije

Bed and breakfast Yonca Lodge

Van een zonnige strandvakantie tot culturele citytrip, in Turkije kan het allemaal.

Turkije is een populair vakantieland en dat is niet zo vreemd; het land heeft voor ieder wat wils. Van de vele badplaatsen aan de Turkse Riviera tot de cultuurstad Istanbul en de kalkberg Pamukkale. Bedandbreakfas.eu zet de leukste B&B-bestemmingen op een rij, waar ga jij heen?

Bed and breakfast Tower Vip Apartment Suites

Laat je culturele hart sneller kloppen in Istanbul!

Cultuurrijke B&B-bestemmingen
Turkije kent een rijke geschiedenis van vele culturen zoals onder meer de Hettieten, Assyriërs, Grieken, Perzen en Ottomanen. Dit is duidelijk terug te zien in grote historische steden als Istanbul, Bursa Edirne en Izmir. Kijk overdag je ogen uit en kom ’s avonds tot rust bij een B&B waar je voor het slapen geniet van een kopje Turkse koffie, thee of een glas raki.

zonvakantie B&B

Pamukkale: een indrukwekkend natuurverschijnsel.

Bed and breakfast nabij Turkse natuurgebieden
Het veelzijdige landschap in Turkije is ideaal voor wandeltochten en andere sportieve activiteiten. Ga bijvoorbeeld fietsen door het Nationaal Park Saklikent, er zijn veel niveauverschillen dus dat wordt een actieve onderneming. De Saklikent Kloof maakt onderdeel uit van het park en wordt ook wel het verborgen paradijs genoemd. Eveneens indrukwekkend om te zien: de kalkberg Pamukkale. Bovenop deze berg ligt de historische stad Hierapolis. Overnachten is mogelijk bij diverse B&B’s in de omgeving zodat je de volgende dag verder kunt genieten van het schitterende landschap.

Bed and breakfasts aan de Turkse Riviera
Het mediterrane klimaat maakt de west- en zuidkust van Turkije geliefd bij vele zonaanbidders. Geen behoefte aan drukke all-inclusive resorts? Ga dan voor een Turkse B&B, door de kleinschaligheid sta je als gast altijd voorop! Ook in bekende badplaatsen zoals Bodrum, Alanya, Marmaris, Ku?adas? en Antalya zijn vele B&B-adressen te vinden vlakbij het strand en de zee.

zonvakantie bed en breakfast

Vanuit je B&B naar het strand en weer terug, geniet in Antalya van de Turkse Riviera.

Zit er een leuke bed and breakfast voor jou tussen of ben je nieuwsgierig naar andere leuke B&B’s? Op Bedandbreakfast.eu heb je keuze uit ruim 1.600 Turkse B&B’s, zowel in toeristische plaatsen als op minder bekende bestemmingen!

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel