Bijzondere Bestemmingen

Topbestemmingen voor een Fietsvakantie

Een fietsvakantie is de ideale manier om een land te verkennen. Een avontuurlijke en actieve vakantie met je vertrouwde tweewieler. Fiets door het Limburgse heuvellandschap, de Provence in Frankrijk, langs de Belgische kust, de Bodensee in Duitsland, ontdek de Veluwe of fiets langs de betoverende Donau.

Bedandbreakfast.eu; Topbestemmingen voor een Fietsvakantie

Limburgse Heuvellandschap

In het zuiden van Limburg vind je een heuvellandschap bestaande uit stille landwegen, stukken bos en natuurlijk: heuvels. Toch is Zuid-Limburg geschikt voor recreatieve fietsers. De platte Maasvlakten worden afgewisseld door steden en dorpjes. In het authentieke Valkenburg is het zelfs mogelijk om te grotbiken. Samen met een gids fiets je door de mergelgangen onder de heuvels. Wanneer je de grens over gaat, ontdek je dat ook Belgisch-Limburg over veel fietsroutes beschikt.

Fietsen door de Franse Provence

Een fietsvakantie in de Provence begint en eindigt in de stad Orange. Verschillende fietsroutes brengen je langs culturele steden als Avignon, Arles, Nîmes en Uzés. Ontdek het historische Palais des Papes, de bekende Pont d’Avignon en bezoek Arles: het ‘Rome van de Provence’. Een fietsvakantie in de Provence is een absolute aanrader!

Bed and Breakfast Provence

Fietsvakantie langs de Belgische Kust

Met een fietsvakantie langs de Belgische kust waai je heerlijk uit. Begin in de noordwest kust bij Knokke-Heist en maak kennis met de hippe boetiekjes, kunstgaleries en de toprestaurants. Iets zuidelijker ligt de badplaats Blankenberge die met haar imposante pier en haven zeker een kijkje waard is. Fiets je door, dan kom je langs Oostende en De Panne. Met een omweg door het binnenland mag ook Brugge niet vergeten worden.

Fietstocht rond de Bodensee

Met een fietsvakantie rond de Bodensee maak je een tocht door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Je maakt kennis met een veelzijdige natuur, bestaande uit indrukwekkende bergen, watervallen en de Bodensee zelf. Breng een bezoek aan de grootste waterval van Europa: de Rheinfall en ontdek bloemeneiland Mainau. Ook de historische steden Lindau en Bregenz zijn een bezoek waard.

Fietsroutes op de Veluwe

In Gelderland vind je natuurgebied de Veluwe. De fietsroutes zijn divers. Je fietst door de bossen, langs de heidevelden of stuifzanden. Natuur wordt afgewisseld met steden als Nunspeet, Apeldoorn en Arnhem. Ook vind je kasteel Doorwerth, waar ‘Soldaat van Oranje’ geschreven is en wanneer je geluk hebt, zie je de wilde zwijnen, moeflons en edelherten.

Bed and Breakfast Veluwe

Fiets langs de betoverende Donau

Een onvergetelijke fietsroute vind je langs de Donau. Je reis begint in ‘de drie rivieren stad’ ofwel, Passau en eindigt in het Oostenrijkse Wenen. Ontdek de authentieke steden die aan de rivier liggen zoals Linz, Mauthausen, Melk en Krems an der Donau. Fiets langs de Oostenrijkse wijngaarden en ontdek de smaak van de ‘Spitzenweine’. Bezoek kastelen en eindig in het historische Wenen.

Bijzonder gezond

Met een fietsvakantie kom je op de meest bijzondere bestemmingen. Je beleeft een land op een totaal andere manier én het is heel gezond. Je hoeft zelf geen fiets mee te nemen, overal in Europa zijn fietsen of e-bikes te huur. Heb jij nog tips voor een onvergetelijke fietsvakantie, laat het ons weten.

Deel dit artikel:

Auteur

Lizzy Scheltus

Online Marketeer at Bed & Breakfast Europe.

Reageer op dit artikel