Bijzondere Bestemmingen

Wintersport Italië

Bedandbreakfast.eu; Settimana Bianca: Italia al top

Ben je nog aan het oriënteren voor de wintersport? Italië is een absolute aanrader. Indrukwekkende skigebieden en perfect geprepareerde skipistes staan garant voor een onvergetelijke wintersport. Italië beschikt over sneeuwzekere gebieden en men blinkt uit in het maken van kunstsneeuw. Je kunt er heerlijk eten en de gastvrijheid is enorm. We hebben de beste skibestemmingen in Italië op een rij gezet.

Skiën in de Dolomieten

Met 1200 km pistes zijn de Dolomieten het grootste skigebied ter wereld. Het prachtige landschap dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, biedt een unieke setting voor je wintersport. Italië biedt gegarandeerd sneeuw. De Dolomieten is het meest bekende en uitgestrekte skigebied in Italië. Vooral Cortina d’Ampezzo wordt enorm gewaardeerd om zijn uitdagende pistes, karakteristieke B&B’s, sfeervolle winkels en trendy clubs. Vergeet vooral niet de Sella Ronda te skiën; een adembenemend mooie tocht door de Alpen.

Wintersport Italië – Trentino

Naast de Dolomieten vind je in de regio Trentino geweldige skigebieden in een bijzondere Italiaanse sfeer. Fantastische pistes en perfect eten. Trentino is uitermate geschikt om met de familie op wintersport te gaan. Je kunt er skiën op hoogtes van meer dan 3000 meter. De pistes zijn uitstekend geprepareerd en omgeven door bossen en karakteristieke bergdorpjes. Een aanrader is het maken van een skitocht over de Stelvio-pas, de hoogste bergpas in Europa, naar Ponte di Legno en Folgarida.

Skiën in Lombardije

Op 1816 meter bevindt zich beschermd tussen nationale parken het sfeervolle plaatsje Livigno. Het is een heerlijk skigebied met brede pistes waar vooral de beginnende skiër zich helemaal kan uitleven. Vanuit Livigno steek je makkelijk over naar Bormio, gelegen in het hart van de Alta Valtellina. Je vindt er volop mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. De beroemde Stelvio-piste is eind december tevens het decor voor de traditionele Wereldbeker alpineskiën. Voor een sfeervol verblijf voor je wintersport Italië is de charme van een B&B een aanrader.

Skien in Aosta

Wie denkt aan Wintersport Italie, adviseren wij eens een blik te werpen op de skigebieden van Aosta op de Mont Blanc, Monte Cervino en op de Piccolo San Bernardo. Je vindt er schitterende pistes met adembenemend mooie uitzichten op de hoogste skipistes van Europa. Op de uitgestrekte pistes is er volop afwisseling en uitdaging voor de gevorderde skier. Wij helpen je unieke bij het vinden van een unieke Bed and Breakfast.

Skigebieden in Abruzzo

Abruzzo is een verrast mooi skigebied in de Appenijnen, het besneeuwde hart van Italië. Met zijn overvloed aan sneeuwval in dit sneeuwzekere skigebied zorgen de 400 km pistes voor een unieke wintersport Italië. In de authentieke bergdorpjes in het rotsachtige gebied kun je heerlijke eten en genieten van goede wijn. Het ligt dicht bij Rome en je vindt er unieke B&B’s voor een heerlijk verblijf in de sneeuw.

Topbestemmingen voor Wintersport:

Deel dit artikel:

Auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven IT Manager bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot maart 2022.

Reageer op dit artikel