Algemeen B&B-markt Nieuws

Rapport ‘Bed & Breakfast in Europa’: de B&B-markt in cijfers en feiten

Bedandbreakfast.eu; ‘Bed and Breakfast in Europe’ report: facts and figures from the B&B industry

Interessant: de gemiddelde kamerprijs van een Europese bed & breakfast is € 76,46. De jaaromzet bedraagt gemiddeld € 16700,-. Twee feiten uit het onderzoeksrapport Bed & Breakfast in Europa, een musthave voor iedereen die de Europese B&B-markt beter wil leren kennen. Ook voor reeds opererende B&B-eigenaren werkt dit rapport verhelderend: leer de concurrentie kennen met dit rapport.

Uniek marktonderzoek
Het onderzoek is in 2014 gehouden onder accommodaties aangesloten bij Bedandbreakfast.eu en is uniek in zijn soort: wereldwijd bestaat geen vergelijkbaar internationaal marktonderzoek naar bed & breakfasts. In totaal deden 3.704 B&B-eigenaren in 24 landen in Europa mee aan de enquête. De resultaten zijn geanalyseerd in samenwerking met Stenden Hogeschool.

Enkele kengetallen van een gemiddelde bed & breakfast in Europa:

  • Aantal gastenkamers: 5,2
  • Aantal bedden: 7,6
  • Kamerprijs in 2014: € 76,46
  • Aantal gasten in 2013: 347
  • Gemiddelde jaaromzet: € 16.700

B&B-gasten
Bed & breakfast in Europa worden vooral bezocht door oudere paren zonder kinderen. Zij zijn voor een kwart van de B&B’s de belangrijkste groep gasten. Ook jonge paren zonder kinderen vormen een belangrijke groep. Opvallend is dat een kwart van de gasten vanwege werk of zaken in een Europese bed & breakfast overnacht. Hierdoor hebben de accommodaties ook doordeweeks een goede bezetting.

Bed en Breakfast Marktonderzoek

Het rapport is toegankelijk geschreven, bevat veel grafieken en tabellen en wordt verstuurd als digitaal PDF-document.

Bestel onderzoeksrapport
Nieuwsgierig naar meer feiten en cijfers uit de Europese B&B-markt? Bestel dan voor € 24,95 het volledige onderzoeksrapport, B&B’s met een uitgebreide vermelding op Bedandbreakfast.eu betalen slechts € 19,95 inclusief BTW. Specifieke cijfers zijn er over B&B’s in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie en bestellen >>

About the author

Josjah Thalen

Web editor at Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment