Eigenarenservice

Nieuw Reserveringssysteem voor B&B’s

Bedandbreakfast.eu; Nieuw reserveringssysteem voor B&B's

Binnenkort maak je op Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu gebruik van een nieuw reserveringssysteem voor B&B-eigenaren. De gebruiksvriendelijkheid is aanzienlijk verbeterd. Hierbij een preview van de nieuwe omgeving en informatie over wat er voor jou als gebruiker verandert.

Waarom nieuw Reserveringssysteem voor B&B’s

Met een nieuw reserveringssysteem voor B&B’s spelen wij in op de technische ontwikkelingen van deze tijd. Eigenaren willen overal en altijd toegang hebben tot de kalender en reserveringen mobiel kunnen afhandelen. Het nieuwe systeem is responsive en voldoet aan de modernste technieken. Als B&B-eigenaar kun je vanaf nu met zowel computer, tablet als smartphone gegevens inzien, je beschikbaarheidskalender bijhouden en direct reageren op aanvragen en reserveringen.

Voordelen voor jou als B&B

Het grote voordeel van het nieuwe reserveringssysteem voor B&B’s is dat je met je mobiele telefoon toegang hebt tot de Eigenarenservice. De look & feel is aangepast, wat de gebruiksvriendelijkheid voor jou als B&B-eigenaar ten goede komt, zonder dat bestaande functionaliteiten verloren gaan.

Wat is er verbeterd?

Na inloggen kom je direct in je vernieuwde inbox terecht. Het menu bevindt zich links op de pagina. In tegenstelling tot het oude systeem is er geen reserveringsoverzicht meer. Alle reserveringen staan in je inbox. Hierdoor heb je snel en eenvoudig toegang tot reserveringen en aanvragen, die je direct kunt archiveren als dat wenselijk is. Aan het begin van de maand worden alle reserveringen van de vorige maand automatisch voor je gearchiveerd. Via de verbeterde zoekfunctie vind je eenvoudig reserveringen terug door te zoeken op bijvoorbeeld de naam van de gast, het reserveringsnummer, de kamernaam of de status van de reservering.

 

Look & Feel Reserveringen

Wanneer je een reservering opent kom je terecht op een overzichtelijke detailpagina met alle informatie over je reservering. Je ziet hoe je beschikbaarheid eruitziet rondom de reservering en je stuurt eenvoudig een bericht naar je gast. Ook kun je op deze pagina een factuur voor je gast genereren, reserveringsgegevens aanpassen en de reservering archiveren indien gewenst.

Look & Feel Kalender

Als je de kalender opent valt direct de nieuwe vormgeving op. In één oogopslag zie je de beschikbaarheid van je B&B voor de komende maand. Met de blauwe balk scroll je door naar de volgende maand (op mobiel kun je swipen). Gereserveerde datums hebben een groene markering en datums die je hebt geblokkeerd zijn rood doorstreept.

Je kunt een datum in de toekomst of het verleden bekijken door een datum te kiezen in het datumveld links van de kalender. Na het selecteren van een datum in het datumveld zie je de beschikbaarheid van je B&B voor een periode van twee maanden vanaf de gekozen datum.

Afbeelding datumveld:

Klik op een datum om de activiteiten (eventuele reserveringen of blokkeringen) van die dag te bekijken. Vanuit dit venster klik je eenvoudig door naar de detailpagina van je reservering, waar je de reservering kunt beheren.

Overgangsfase naar nieuwe omgeving

Bij de lancering van het nieuwe reserveringssysteem voor B&B’s zijn nog niet alle pagina’s mobile friendly. De kalender en de inbox zijn dat wel en kunnen dus gebruikt worden op zowel desktop, laptop en mobiel. Pagina’s waarop je bijvoorbeeld je prijzen, foto’s en omschrijvingen beheert zijn nog niet omgezet. Gefaseerd worden alle pagina’s mobielvriendelijk gemaakt en wordt gewerkt aan verdere optimalisatie van de Eigenarenservice.

Geen ondersteuning verouderde browsers

Doordat het nieuwe reserveringssysteem gebruik maakt van de nieuwste technieken worden oude browsers helaas niet ondersteund. Denk hierbij aan Android 4.4, IOS 9 en Internet Explorer 11 of ouder. Uiteraard werken wij aan een oplossing, zodat ook B&B-eigenaren met verouderde browsers van alle nieuwe pagina’s gebruik kunnen maken. Mocht je tegen problemen aanlopen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Lees ook:

Deel dit artikel:

About the author

Mark Verhoeven

Online Marketeer at Bed & Breakfast Europe. Special focus on SEA, SEO, Social and Content Strategy.

34 Comments

 • De kalender gebruiken wij ook op onze eigen website, ik hoop wel dat dat zonder wijzigingen en/of problemen doorloopt.

  • Beste Edwin,

   Bedankt voor je reactie. Het nieuwe reserveringssysteem is uitgebreid getest door zowel een groep B&B-eigenaren als onszelf, hier zijn geen problemen ondervonden. Indien er onverhoopt toch nog technische issues ontstaan, dan zullen wij deze uiteraard zo snel mogelijk oplossen.

  • Bedankt! Wij hopen dat je met veel plezier (en vooral gemak), gebruik zult maken van het vernieuwde reserveringssysteem.

 • Mooi dat het mobiel nu goed te bedienen zal zijn. Komt er ook een vervolgfase waarin gasten real time een datum vast kunnen leggen via BBNL en via de plug in op onze eigen website en dan een betaallink kunnen krijgen?

  • Beste mevrouw Altena,
   Hartelijk dank voor uw reactie. Ja die optie willen we in de toekomst zeker gaan aanbieden. Op dit moment werkt een kleine groep aangesloten B&B-eigenaren op Bedandbreakfast.eu al met Directe Reserveringen. Dit systeem zal nog verder op Bedandbreakfast.eu uitgerold worden en later ook op Bedandbreakfast.nl aangeboden worden.

 • Is het ook mogelijk om in één keet alle gasten een mailtje te sturen, die in het verleden zijn geweest? Bv om een aanbieding te doen? Nog beter zou zijn dat alle emailadressen tevoorschijn komen en je dan kunt aanvinken welke gadten je een email stuurt.

  • Beste Ellen,
   Bedankt voor uw reactie. Het is helaas niet mogelijk om alle gasten tegelijk een mail te sturen via het reserveringssysteem. Let er op dat je gasten (zonder toestemming) niet zomaar mag mailen volgens de nieuwe Europese Privacywetgeving die sinds 25 mei 2018 van kracht is.

 • Wij kunnen de kalender niet gebruiken omdat we op meerdere sites staan
  Dat geeft wel eens problemen
  Jammer dat we dan ook lager geplaatst worden als er niet snel op een asnvrage wordt gereageerd doordat er ook opties zijn op die andere sites
  Telkens moeten we dat aan aanvragers uitleggen

  • Hallo Joke,
   Met welke kalenders werken jullie nog meer? Het is namelijk vaak al mogelijk om de kalenders te koppelen met Bedandbreakfast.nl. Dit scheelt je een hoop tijd en je hoeft gasten niet onnodig teleur te stellen. Neem even contact op via [email protected] zodat we je kunnen helpen bij het koppelen van de kalenders.

 • Ben erg benieuwd naar de uitwerking. Ik zou erg gebaat zijn met een kalender die gewoon doorloopt, waarbij je dus niet steeds van maandpagina naar maandpagina hoeft te switchen.

  • Hallo Dominique, hartelijk dank voor de feedback. We gaan bekijken hoe we de kalender overzichtelijker kunnen maken.

  • Hallo Bert, de huidige koppelingen blijven uiteraard bestaan. We blijven deze continu verbeteren, we hopen met nog meer kalenders te kunnen koppelen in de toekomst en de synchronisatie frequenter te maken.

 • Heb er net mee gewerkt. Wat een drama. Je kunt niet een maand bekijken hoe het met je reserveringen zit. Gaat per 2 weken.
  Ik stuur altijd mijn eigen brief mee en hiervoor moet ik nu allerlei handelingen doen. Dit systeem is een soort kopie van de AirB&B maar werkt niet goed. Het wordt er niet persoonlijker op.
  Is er nu een koppeling met de site van Europa en de Nederlandse site?

  • Beste Mieke,
   Bedankt voor je feedback. We begrijpen dat het nieuwe systeem even wennen is. In de reservering zelf kun je inderdaad 2 weken vooruit kijken, maar je kunt klikken op ‘Bekijk volledige kalender’ om het complete overzicht te zien. In het oude systeem zag je de kalender niet, maar moest je meteen doorklikken naar de volledige kalender voor een overzicht. De visuele kalender die 2 weken vooruit kijkt is dus een extra toevoeging t.o.v. het oude systeem. Daarnaast kun je bij ‘Mijn reserveringen’ en dan ‘Kalender’ ook altijd de volledige kalender bekijken. Je e-mail sjablonen zouden nog gewoon beschikbaar moeten zijn, daar is niets in gewijzigd. Er was al een koppeling tussen de kalenders van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu en deze is er nog steeds. Als er nog vragen zijn neem gerust even contact op via [email protected].

  • Hallo Mark,
   Zeker, je kunt nu gebruik maken van het archief en filteren op maand. Binnen de maand kun je de reserveringen ook weer sorteren op ‘datum’, zo heb je een compleet overzicht van je aanvragen per maand.

  • Hallo Danielle,
   Hartelijk dank voor je feedback. Op mobiel kun je wel filteren op maand, maar de reserveringen niet op volgorde van aankomstdatum plaatsen. Dit kan op je computer wel, ik ga je feedback noteren als verbeterpunt!

 • Qua overzichtelijkheid is het wel een beetje wennen. Ik mis helaas de mogelijkheid om de gegevens van de gasten/ reservering eenvoudig te kunnen printen.

  • Beste Dolinda,
   Dankjewel voor je reactie. We begrijpen dat het even wennen is, hopelijk zal het nieuwe systeem snel efficiënter werken voor je. Dat klopt, op dit moment is het niet mogelijk gegevens te printen, we brengen deze optie weer terug. Onze excuses voor het ongemak.

 • Wanneer het in ons HRC reserveringssysteem ingelezen kan worden zullen we aangesloten blijven. Anders zal het volgend jaar stoppen dan hebben we dubbel werk en het brengt niet voldoende reserveringen….

  • Beste Jolanda, werkt jullie HRC reserveringssysteem met een ICAL koppeling? Dan kan de kalender gekoppeld worden met Bedandbreakfast.nl.

 • Ik ben nog niet erg gelukkig met de nieuwe site.
  Op de telefoon laadt de reserveringskalender slecht en duurt het lang voordat je overzicht hebt van je beschikbaarheid. Als ik een telefoontje krijg, wil ik dat snel kunnen zien, dat lukt echt niet.
  Ik kan nu ook geen handmatig ingevoerde boekingen verwijderen, alleen annuleren. Dat vind ik vervelend.
  Ik vind de periode die ik te zien krijg van de kalender erg kort, ik wil de hele maand kunnen overzien.
  Dit is wat ik nu de eerste dag al ben tegengekomen. Ik hoop dat hier snel iets aan verandert.

  • Hallo Petra, hartelijk dank voor de feedback. We noteren alle feedback die we ontvangen over het systeem en gaan de verbeterpunten doorvoeren.

 • Net mijn eerste reservering bevestigd en mijn eerste indruk van het nieuwe systeem is totaal ruk, onoverzichtelijk tot en met. Met knippen en plakken moet ik de gegevens van de gast bij elkaar zoeken, dat stond voorheen keurig onder elkaar en diende bij mij als basis voor de beantwoording. Bovendien had je na het eerste antwoord van je gast alles in 1 mail bij elkaar. Nu kan ik weer een studie gaan maken van hoe alles werkt, daar zat ik niet op te wachten na een druk seizoen!

  • Beste Richard,

   Bedankt voor uw feedback. We begrijpen dat het nieuwe reserveringssysteem even wennen is. Wanneer u een aanvraag opent en klikt op ‘Meer info’ krijgt u een overzicht van alle gast gegevens. Door te klikken op de blauwe knop ‘Aanpassen’ kunt u eventueel gegevens wijzigen of de status van een aanvraag invoeren. Zodra u een aanvraag opent staan alle gegevens direct bij elkaar, ook alle correspondentie tussen u en de gast wordt getoond. Als er nog vragen zijn, neemt u dan gerust contact met ons op.

 • Het nieuwe systeem is veel minder overzichtelijk. Geen reservering overzicht meer, jammer. Eem inbox is onlogisch en overbodig. Zoals het was, was het handiger, effcienter en met name overzichtelijker. Het scherm om te reageren naar gasten is veel te klein, ook hierbij onvoldoende overzicht.

  Nieuwe opzet biedt totaal geen verbetering, integendeel. Luister naar de gebruikers mensen.

  • Hallo Heleen,
   Hartelijk dank voor je feedback. Alle reserveringsaanvragen kun je plaatsen in het archief, daar kun je eenvoudig filteren op maand en op datum. Zo heb je een duidelijk overzicht van alle aanvragen per maand. We noteren alle feedback en blijven continu nog verbeteringen aanbrengen aan het systeem.

Leave a Comment