Algemeen Promotie & Marketing

Maak je B&B aantrekkelijk voor zakenreizigers: 5 tips

Bedandbreakfast.eu; Make your B&B attractive for business travellers

Wist je dan één op de drie B&B-gasten een zakelijke reiziger is? Steeds meer professionals geven tijdens hun business trip de voorkeur aan een bed & breakfast boven een hotel. Het is dus slim om je niet alleen te richten op toeristen maar ook op zakenreizigers. Vijf tips.

1) Ook een zakelijke B&B mag persoonlijk zijn
Zeg nou zelf: als je de hele dag in een congreszaal hebt gezeten, ga je dan na afloop liever naar een anoniem hotel of naar een bed en breakfast waar de gastheer- of vrouw je hartelijk welkom heet? Of je je nu richt op dagjesmensen of op zakenreizigers: zorg altijd voor een persoonlijke sfeer in je B&B. Zowel qua inrichting als qua service.

Zakelijk bed & breakfast

Gratis Wifi is vanzelfsprekend in een zakelijk bed & breakfast.

2) Zorg dat je bed and breakfast uitgerust is voor zakenreizigers
Luxe bedden, privésanitair en een zitje op de kamer om aan te werken: zakenreizigers stellen hoge eisen aan een bed & breakfast. Op zijn minst moet je accommodatie zich kunnen meten met de betere hotelkamer. Gratis Wifi is vanzelfsprekend.

3) Investeer in duurzaamheid
Steeds meer bedrijven hanteren een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid. In dat beleid hebben B&B’s die duurzaam ondernemen, een streepje vóór. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een waterbesparende douche of energiezuinige LED-verlichting en een biologisch ontbijt serveren. Een manier om te laten zien dat je duurzaam te werk gaat, is door je bed and breakfast aan te melden voor een duurzaamheidskeurmerk zoals het EU Ecolabel.

bed_and_breakfast_beamer

Gastenkamer met beamer bij 5-Stars Apartment in Szczecin in Polen.

4) Profileer je op Bedandbreakfast.eu als zakelijk B&B
Laat in je omschrijving en trefwoorden weten dat je B&B geschikt is voor zakenreizigers. Vermeld bijvoorbeeld de gratis Wifi, de werkplek voor gasten, je vergaderruimte, de beamer of de mogelijkheid om extra vroeg te ontbijten. Gebruik trefwoorden als “zakelijk”, “vergaderen”, “vergaderruimte”, “WiFi” en “laptop”. Laat deze elementen ook terugkomen in je foto’s. Plaats bijvoorbeeld een foto van een B&B-gast achter de laptop of van de compleet uitgeruste vergaderruimte in je bed and breakfast.

Vergaderruimte van B&B Erve Fakkert

Sfeervolle, compleet uitgeruste vergaderzaal van Bed & Breakfast Erve Fakkert in Rossum.

5) Heb je een vergaderruimte? Vink deze aan bij je faciliteiten
Heb je een vergaderzaal, vergeet dit dan niet aan te geven bij je faciliteiten! Dan komt jouw bed & breakfast naar voren wanneer een bezoeker op Bedandbreakfast.eu filtert op ‘vergaderruimte’.

About the author

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers is web editor at Bed & Breakfast Europe. She writes blogs, articles and newsletters about all aspects of the B&B sector in Europe.

3 Comments

  • Dag Rob,

   Bedankt voor je reactie. Het belangrijkste uitgangspunt bij deze tips blijft altijd: past het bij jezelf en bij je B&B? Iedere B&B-eigenaar runt de B&B op zijn of haar eigen manier, waardoor er grote verschillen zijn tussen B&B’s onderling. Dat is juist de charme van bed & breakfasts en uiteindelijk trekt iedere B&B daarmee zijn eigen publiek.

  • Helemaal mee eens Rob, dit was nooit de bedoeling van de oorspronkelijke B&B waar men er uit idealisme mee begon en geld een vergoeding was.
   Jammer genoeg moest ik door omstandigheden in onze B&B het mes zetten maar is er toch nog “ietsepietsie” van overgebleven.( webs.wordt weer aangepast maar je krijgt een indruk.)
   Mieke

Leave a Comment