Nieuws Trends

Bed & breakfasts geliefd bij alle leeftijden

B&B statistieken

Overwegend vrouwen zoeken op internet naar een bed & breakfast.

B&B’s zijn geliefd bij alle leeftijdsgroepen. Het zijn vooral vrouwen die bed and breakfasts zoeken en reserveren, blijkt uit nieuwe statistieken van Bedandbreakfast.eu. Bekijk hieronder meer interessante bed & breakfast-statistieken. 

Leeftijd bezoekers
Het valt op dat de leeftijden van de bezoekers van Bedandbreakfast.eu bijzonder gelijk verdeeld zijn. De leeftijdsgroepen 25 tot 34 jaar, 45 tot 54 jaar, 35 tot 44 jaar en 55 tot 64 jaar maken ieder ongeveer een vijfde deel uit van het totale aantal bezoekers. Het resterende deel van de bezoekers bestaat uit jongeren van 18 tot 24 jaar en 65-plussers. B&B’s zijn dus geliefd bij alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud!

bez_eu_nl

Overwegend vrouwen zoeken op internet naar een B&B
Ruim zestig procent van de bezoekers van Bedandbreakfast.eu is vrouw. De verdeling wordt gelijker naarmate leeftijd stijgt. Onder de bezoekers van 18 tot 24 jaar is het percentage vrouwen 67 % terwijl dit bij de 65-plussers 54% is.

Bed & breakfast in de lift
Bed and breakfasts wereldwijd ontvingen in 2014 via Bedandbreakfast.eu 70 % meer reserveringsaanvragen dan het jaar ervoor. Het aantal bezoekers van de website groeide met 47 %. De mobiele versie en mobiele app van Bedandbreakfast.eu droegen daar ongetwijfeld aan bij. Het aantal B&B-accommodaties op Bedandbreakfast.eu nam in 2014 verder toe naar meer dan 1,4 miljoen B&B-kamers en adressen wereldwijd. Dat is een stijging van 67 % ten opzichte van een jaar geleden.

Bed and Breakfast gasten

Bed and breakfasts wereldwijd ontvingen in 2014 meer gasten.

Verklaring voor de groei
Een verklaring voor de groei is de behoefte aan een persoonlijke manier van reizen. Toeristen willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een bed en breakfast beantwoordt aan die behoefte. Daarnaast speelt de goede prijskwaliteitverhouding een rol. Een overnachting met ontbijt in een B&B is al gauw tientallen euro’s goedkoper dan de gemiddelde hotelkamer.

Jouw B&B op Bedandbreakfast.eu
Bedandbreakfast.eu is de grootste B&B-site wereldwijd met in totaal ruim 1,4 miljoen B&B-kamers en appartementen in 210 landen. Staat jouw B&B er nog niet bij? Meld je vandaag nog aan. Je bed & breakfast staat in een paar stappen op de site en is direct vindbaar voor honderdduizenden bezoekers per maand. Direct aanmelden >>

About the author

Janneke Scheepers

Leave a Comment