Nieuws Trends

B&B in Europa: bezetting, omzet en andere kerncijfers

bed and breakfast kerncijfers

Onderzoeksrapport ‘Bed & Breakfast in Europa – bezetting, omzet en andere kerncijfers’.

Wist u dat een overnachting met ontbijt in een Europese bed & breakfast gemiddeld € 74,- kost voor twee personen? Ook interessant om te weten: de gemiddelde omzet van een Europese B&B-accommodatie bedraagt ongeveer € 18.000,- per jaar. Zomaar enkele feiten uit het nieuwe onderzoeksrapport ‘Bed & Breakfast in Europa – bezetting, omzet en andere kerncijfers‘. 
Faciliteiten en prijzen
Het rapport is gebaseerd op een onderzoek dat Bed & Breakfast Europe in 2010 heeft gehouden onder 6.659 B&B-eigenaren in heel Europa. Met interessante uitkomsten tot gevolg:

  • Een Europese bed & breakfast heeft gemiddeld 3,2 gastenkamers en 7,8 slaapplaatsen.
  • Bijna de helft van de Europese B&B’s heeft een omzet van minder dan € 10.000,- per jaar.
  • De B&B-kamerprijzen liggen het hoogst in België (gemiddeld € 86,-) en Groot-Brittannië (€ 85,-) en het laagst in Duitsland en Oostenrijk (€ 58,-).
  • Gedeelde sanitaire voorzieningen komen relatief weinig voor: van de gastenkamers beschikt 88% over een eigen toilet en heeft 81% een aparte douche.
  • Internet en tv zijn in respectievelijk 78% en 67% van de B&B’s beschikbaar.
  • Maar liefst één op de vijf B&B-gasten is een zakenreiziger.

Bestel rapport
Bent u benieuwd naar de volledige onderzoeksresultaten, uitgesplitst per land? Het volledige rapport ‘Bed & Breakfast in Europa – Bezetting, omzet en andere kerncijfers’ is voor € 12,95 te bestellen (abonnees van Bedandbreakfast.eu met een uitgebreide vermelding betalen slechts € 9,95). Meer informatie en bestellen >>

About the author

Janneke Scheepers

Leave a Comment