B&B Boerderij

Vakantie op de boerderij – leukste B&B’s bij de boer

B&B Boerderij

Bed and breakfast Hoeve Blitterswijk in Scheerwolde.

Zoek je een vakantie op de boerderij? Veel ‘actieve boerderijen’ hebben een bed and breakfast. Vaak is het hier mogelijk om met de boer mee te lopen, koeien te melken, varkens te voederen of een ritje met de tractor maken. Een ideale manier om het leven op een boerderij van binnenuit mee te maken!

Vakantie op de boerderij
Een vakantie op de boerderij is vooral voor jonge gezinnen een belevenis. Koeien aaien en kalfjes knuffelen, spelen in het hooi en stro: kinderen gaan helemaal op in het boerenleven. Een voorbeeld van zo’n B&B is hoeve Blitterswijk in Scheerwolde. Dit is een boerderij met ongeveer honderd melkkoeien. Als je hier in de lente logeert, maak je misschien de geboorte van een kalfje mee. De boer komt je graag waarschuwen.

Fruit plukken bij de boer
Een ander soort boerderij is fruitteeltbedrijf De Hoenderik in Tricht. Hier kun je van mei tot en met september zelf fruit plukken. Ook leuk: een workshop appelsap, wijn of bier maken.

Boek jouw vakantie op de boerderij
Zin gekregen in een doe-vakantie? Op Bedandbreakfast.nl vind je een lijst met bed and breakfasts op actieve boerenbedrijven. Reserveren doe je rechtstreeks bij de eigenaar dus je betaalt geen reserveringskosten!

Auteur

Janneke Scheepers

Reageer op dit artikel