Algemeen Eigenarenservice

Waaraan voldoet een Succesvolle Presentatiepagina?

Bedandbreakfast.eu; Waaraan voldoet een Succesvolle Presentatiepagina?

Doel van een presentatiepagina is je B&B zo goed mogelijk te presenteren en bezoekers te verleiden tot een bezoek aan je B&B. Door optimaal gebruik te maken van alle presentatiemogelijkheden scoor je beter in zoekresultaten van Bedandbreakfast en Google. Lees hier waaraan een succesvolle presentatiepagina voldoet.

De basis van een succesvolle Presentatiepagina

Er zijn diverse aspecten om je presentatiepagina te optimaliseren. Belangrijk is dat je jouw Bed and Breakfast goed presenteert zodat je gasten verleidt tot een bezoek aan je B&B. Plaats een goede beschrijving van je B&B, toon inspirerende foto’s, plaats een video en voorzie de pagina van zoveel mogelijk relevante informatie. Voordat je vermelding geactiveerd wordt, heb je de belangrijkste informatie ingevoerd via ‘Mijn vermelding’ in de Eigenarenservice:

 • Omschrijving van je B&B
 • Omschrijving van kamers en prijzen
 • Toevoegen van Foto’s
 • Extra presentatiemogelijkheden

Goed gevonden worden in Google

Veel eigenaren onderschatten dat een succesvolle presentatiepagina grote invloed heeft op je positie in de zoekresultaten van Bedandbreakfast en Google. Het systeem werkt met een algoritme. Heel simpel gesteld krijg je punten door goed gebruik te maken van de presentatiemogelijkheden. Des te meer punten je hebt, des te beter je positie in de zoekresultaten. Er zijn een aantal methoden om je positie snel en eenvoudig te verbeteren:

 • Benut alle Presentatiemogelijkheden
 • Schrijf Unieke Content
 • Plaats een Alt Tag bij je hoofdfoto

Meer rendement door Gebruiksvriendelijke Presentatiepagina

De factoren die van invloed zijn op je positie zijn door Bedandbreakfast en zoekmachines als Google gekozen om de gebruiksvriendelijkheid van de website te optimaliseren en de websitebezoeker te voorzien van een unieke gebruikservaring. Door zoveel mogelijk relevante informatie aan te bieden is de bezoeker in staat op basis van vertrouwen met een gerust hart jouw B&B te reserveren.

Benut alle Presentatiemogelijkheden

Voor een vermelding op onze website ben je verplicht een omschrijving van je B&B en kamers te geven, prijzen te vermelden en foto’s te uploaden. Zorg dat je daarnaast ook de alternatieve mogelijkheden goed benut. Een mooie video of gebruik van Street View kan net je klant overtuigen om jouw B&B te bezoeken. Des te meer mogelijkheden je benut, des te beter je positie in de zoekresultaten wordt.

Unieke Content is Belangrijk!

Een unieke omschrijving van je Bed and Breakfast is belangrijk om gasten te enthousiasmeren een bezoek te brengen aan je B&B. Daarnaast heeft de omschrijving invloed op de vindbaarheid via zoekmachines. Schrijf unieke content en kopieer geen teksten van je eigen website. Maak gebruik van een unieke omschrijving die alleen op je presentatiepagina staat en niet elders op internet! De perfecte omschrijving voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Bed and Breakfast {naam} of B&B {naam} staat in de tekst
 • B&B {plaatsnaam} staat in de tekst
 • Verwerk USP’s in de tekst
 • Directe schrijfwijze (zo min mogelijk hulpwerkwoorden)
 • Maak gebruik van een opsomming

Voorzie één Foto van een Alt Tag

Door gebruik te maken van sfeervolle foto’s trek je binnen enkele seconden de aandacht van bezoekers en verleid ze tot een bezoek aan je B&B. Belangrijk is wel dat je een zichtbare positie verwerft om bezoekers te overtuigen. Met een alt-tekst (alt-tag) geef je een foto een titel mee. Voor zoekmachines is een alttag belangrijke, extra informatie en heeft het een positieve invloed op je positie in zoekresultaten. Tip: gebruik voor optimaal rendement de alt tag ‘Bed and Breakfast {naam van je B&B}’.

Conclusie

Door optimaal gebruik te maken van alle presentatiemogelijkheden in de Eigenarenservice, unieke content te schrijven en een alt tag mee te geven aan je hoofdfoto, heb je er alles aan gedaan om een succesvolle presentatiepagina te creëren en gasten te verleiden tot een bezoek aan je website. Wat rest is het nemen van maatregelen om meer bezoekers naar je presentatiepagina te krijgen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

About the author

Mark Verhoeven

Online Marketeer at Bed & Breakfast Europe. Special focus on SEA, SEO, Social and Content Strategy.

Leave a Comment