Algemeen Eigenarenservice

Meer Bezoekers naar je Presentatiepagina

Bedandbreakfast.eu; Meer Bezoekers naar je Presentatiepagina

Als de presentatiepagina op orde is, wordt het belangrijk om meer bezoekers naar je presentatiepagina te krijgen om optimaal rendement te halen uit alle werkzaamheden die je erin hebt gestoken. Linkbuilding, goed gebruik van Social Media en je Kalender Up-to-date hebben zijn de sleutels tot succes.

Sleutel tot Succes

Om antwoord te krijgen op de vraag hoe je meer bezoekers naar je presentatiepagina krijgt, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in het gedrag van bezoekers. Uit cijfers van  Google blijkt dat 90-95% van alle online ervaringen begint met een zoekopdracht. Als je vervolgens weet dat 67%  van alle bezoekers klikt op een van de eerste 6 zoekresultaten, mag je concluderen dat een goede positie in zoekresultaten van zoekmachines cruciaal is. De techniek die je hierbij helpt is zoekmachinemarketing.

Hoe werkt Zoekmachinemarketing

Je positie in de zoekresultaten van de zoekmachines wordt bepaald door een algoritme. Bedandbreakfast optimaliseert dagelijks de onderdelen die Google belangrijk vindt om goed te scoren in zoekmachines. Denk hierbij aan factoren als techniek, content, gebruiksvriendelijkheid van de site en autoriteit. De aspecten waar jij als B&B-eigenaar invloed op kunt uitoefenen zijn:

  • Optimalisatie Presentatiepagina
  • Linkbuilding
  • Sociale Media
  • Bijwerken van je kalender

Optimalisatie van je Presentatiepagina

Er is veel aandacht besteed aan een zoekmachine vriendelijke opzet van de presentatiepagina. Door goed gebruik te maken van alle presentatiemogelijkheden onder ‘Mijn Vermelding’ in de Eigenarenservice is het mogelijk een hoge positie te verwerven in de zoekresultaten van Bedandbreakfast en Google. Belangrijke aspecten als het uploaden van een Unieke Omschrijving van je B&B en het plaatsen van een Alt-tag op de hoofdfoto met de juiste omschrijving en gebruik van Video’s zijn in de post ‘Waaraan voldoet een succesvolle presentatiepagina’ uitgebreid besproken.

Online Platform als Autoriteit

Een hele belangrijke factor voor je vindbaarheid is autoriteit. Als mensen zoeken op de term Bed & Breakfast, ziet Google dat onze website heel veel wordt bezocht en wordt derhalve gezien als autoriteit. Individuele B&B’s scoren zelden hoger in de zoekresultaten dan de grote platforms. Met een abonnement op onze website profiteer je wel mee van de kracht van het platform, omdat je een vermelding hebt op de site.

De Kracht van Linkbuilding

De presentatiepagina van je B&B linkt rechtstreeks naar je eigen website. Dit heeft een positief effect op de vindbaarheid van je B&B. Wil je optimaal profiteren van de kracht en autoriteit van Bed & Breakfast Europe, dan adviseren we je een link te plaatsen op de homepage van je website die verwijst naar onze landingspagina. Google ziet hierdoor dat je verwijst naar een autoriteit, waardoor zowel je presentatiepagina als je eigen website beter scoort in de zoekresultaten.

Meer bezoekers naar je Presentatiepagina via Social Media

Goed gebruik van Social Media draagt er ook toe bij dat er meer bezoekers naar je landingspagina komen. Social media is uitermate geschikt om interactie te hebben met je doelgroep. Door mensen enthousiast te maken met foto’s en korte berichten en te linken naar je presentatiepagina, verbetert je positie in alle zoekresultaten. Als je deze bezoekers vervolgens met een goede landingspagina weet te verleiden tot een bezoek aan jouw Bed and Breakfast, haal je meer rendement uit je lidmaatschap.

Zorg dat de Kalender Up-to-date is

Veel eigenaren onderschatten hoe belangrijk het is om de kalender up-to-date te houden. Door snel en eenvoudig gebruik te maken van alle faciliteiten en aanvragen goed te verwerken, heeft een bezoeker direct zicht op de beschikbaarheid van je B&B. Dit resulteert in een hogere positie in het zoekresultaat en tot meer bezoekers naar je presentatiepagina.

Conclusie

Door je presentatiepagina goed op orde te hebben, via linkbuilding gebruik te maken van de autoriteit van ons platform en de kalender goed up-to-date te hebben, is het mogelijk meer bezoekers naar je presentatiepagina te krijgen. Resultaat: meer Reserveringen!

Lees ook:

Deel dit artikel:

About the author

Mark Verhoeven

IT manager at Bedandbreakfast.eu B.V. till March 2022.

Leave a Comment