Social Media

Interactie met B&B-liefhebbers via Social Media

Bedandbreakfast.eu; Interactie met B&B-liefhebbers via Social Media

Social Media is de verzamelnaam van online diensten, services en applicaties die interactie tussen gebruikers mogelijk maakt. Platforms als Twitter, Facebook en Instagram zijn voor B&B-eigenaren uitermate geschikt om interactie met B&B-liefhebbers te hebben en ze te verleiden tot een bezoek aan je presentatiepagina.

Opkomst van Social media

Met de ontwikkeling van internet is de groei van social media en het aantal kanalen enorm toegenomen. Consumenten kunnen op de platformen open met elkaar communiceren en ervaringen uitwisselen. Waar veel B&B’s aanvankelijk huiverig waren voor negatieve reacties en de social media kanalen veelal vermeden werden, maken steeds meer B&B-eigenaren succesvol gebruik van de mogelijkheden.

Wat zijn de Kansen voor je B&B

Social media is mateloos populair. Miljoenen Nederlanders maken dagelijks gebruik van de diverse social media platforms. Voor jou als B&B-eigenaar een unieke gelegenheid om in contact te treden met je doelgroep. De meeste B&B’s maken gebruik van de kanalen om hun B&B te promoten. Door goed te luisteren leer je bovendien wat er leeft onder B&B-liefhebbers en is het mogelijk om online interactie te hebben met B&B-gasten.

Bron: Newcom

Interessante Social Media kanalen voor B&B’s

Vanwege het feit dat Facebook populair is onder ouderen, is het uitermate geschikt om je B&B te promoten. Je creëert een mooie presentatiepagina en kunt met een succesvolle Facebook-strategie enorm succesvol zijn. Noemenswaardig is ook de populariteit van Instagram. Over het algemeen zijn de meeste gebruikers tussen de 15-39 jaar, maar biedt goede mogelijkheden om je Bed and Breakfast stijlvol in beeld te brengen. Tenslotte is YouTube interessant om je B&B te promoten, maar wordt hiervan door B&B-eigenaren nog te weinig gebruik gemaakt.

Social Media Kanalen waarop B&B’s actief zijn

Uit recent onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat 70% van de B&B-eigenaren hun Bed and Breakfast promoten op Social Media. Facebook wordt veruit het meeste ingezet, op grote achterstand gevolgd door Instagram, LinkedIn en Twitter.

Hoe haal je Optimaal Rendement uit Social Media

Veel eigenaren die actief zijn op social media maken de fout uitsluitend commerciële boodschappen te plaatsen. Zorg ervoor dat je allereerst goed luistert en je inleeft in de deelnemers cq doelgroep. Social media is bedoeld voor interactie. Nadat je weet wat de ‘tone of voice’ is ga je in gesprek met deelnemers en kun je vervolgens deelnemen aan gesprekken en negatief sentiment ombuigen in positief sentiment. Incidenteel kun je een promotionele boodschap plaatsen, maar zorg ervoor dat dit niet de overhand krijgt.

Meer bezoekers naar je pagina via Social Media

Social media biedt uitstekende mogelijkheden meer bezoekers te verleiden tot een bezoek aan je website. Zorg ervoor dat je in de berichten die je plaatst een link verwerkt die verwijst naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. Doordat je linkt naar een website die door Google als een autoriteit wordt gezien, scoor je beter in de zoekresultaten van zoekmachines wat een positieve invloed heeft op het aantal reserveringen van je B&B.

Hoe ga je te werk

Social media is gratis. Het vraagt wel de nodige inspanningen om succesvol te zijn op de diverse kanalen. Zorg ervoor dat je persoonlijk bent, altijd jezelf blijft en empathie toont voor andere gebruikers. Zorg ervoor dat je actief bent en berichten van B&B-platforms en B&B-liefhebbers deelt en liked. Op deze wijze werk je op positieve wijze aan je autoriteit. Doorloop de volgende stappen:

  • Luisteren
  • Participeren
  • Initiëren

Deel dit artikel:

About the author

Mark Verhoeven

IT manager at Bedandbreakfast.eu B.V. till March 2022.

Leave a Comment