40
/presentation_reviews

40

Hannus , Antwerp

Very good

Jos, December 2015

Positive Experiences
Weer eens wat anders dan een standaard hotel: slapen in een kooi! Natuurlijk... een beetje krapper dan gewend, maar dat was geen enkel probleem. Alles wat we nodig hadden, was aanwezig, het is er warm en droog, het sliep prima, we konden zelf thee en koffie maken, het ontbijt was eenvoudig maar uitstekend. Ik was er samen met mijn zoon (11) en die vond het gewéldig. Verder was er nog een groep van 12 jongeren die iets te vieren hadden, maar dat was geen enkel probleem; er was ruimte genoeg.

For improvement
Neem zelf wel douche-gel mee, want dat was er niet. En laat de patrijspoort een stukje openstaan 's nachts want anders krijg je condens op het vloertje naast je bed.

Read moreRead less
8.2
8.2
Very good
Price/quality7
Hygiene8
Service9
Comfort7
Location10

Superb

Astrid, November 2015

9
9
Superb
Price/quality9
Hygiene9
Service9
Comfort8
Location10

Exceptional

M. Kramer, March 2015

Positive Experiences
Wij hebben met 18 man de gehele boot gehuurd voor een vrijgezellenfeest.... Daar met zijn allen gekookt en gegeten, past prima en alles om te koken en eten is aanwezig. Best goedkope oplossing als je met genoeg mensen bent en praktisch midden in de stad van Antwerpen een slaapplek wil hebben. Locatie is erg mooi in de haven. Eigenaars zijn heel relaxte mensen die ons na een uitgebreide uitleg lekker ons eigen ding lieten doen en we pas bij het uitchecken weer hebben gezien.

For improvement
Fantastisch voor een vrijgezellenfeest! Om als stel te gaan slapen erg kleine slaapkamers en bedden, maar het ligt er aan wat je gewend bent en verwacht van het slapen op een boot. Het is een heel mooi authentiek schip. Wij hebben genoten! Bedankt!

Read moreRead less
9.6
9.6
Exceptional
Price/quality10
Hygiene10
Service10
Comfort8
Location10

Good

broeren, December 2014

Positive Experiences
Vriendelijke gastheer
gezellige gemeenschappelijke ruimte
fijne... sfeer op de boot, ook met de andere gasten.

For improvement
Ontbijt kan wat uitgebreider
Slaapkamers zijn er klein en moeilijk te gebruiken voor minder lenige mensen.

Read moreRead less
7.4
7.4
Good
Price/quality7
Hygiene8
Service7
Comfort7
Location8

Very good

Marian, November 2014

Positive Experiences
Leuke ervaring op een slaapschip. Ontvangst was vriendelijk, hut is klein,... maar dat is niet zo gek natuurlijk. Ligging perfect, op loop afstand van centrum en parkeren kan gratis in de buurt! Het was minder gehorig dan verwacht!

For improvement
Op website staat ontbijt met zelfgemaakte producten, maar dat hebben we niet zo ervaren. Was wel goed hoor!

Read moreRead less
8.2
8.2
Very good
Price/quality8
Hygiene9
Service8
Comfort7
Location9

Good

Kika, October 2014

7.2
7.2
Good
Price/quality8
Hygiene8
Service8
Comfort4
Location8

Lise, August 2014

Positive Experiences
- Leuk om eens op een slaapschip te verblijven
- Ideaal om een... bezoekje aan het MAS te brengen

For improvement
- Er waren geen handdoeken
- Bij het ontbijt miste ik een eitje, een croissant, kaas en charcuterie,...
Voor een Bed & Breakfast had ik een uitgebreider ontbijt verwacht. Er waren ook geen eigengemaakte producten en streekproducten zoals op de site vermeld staat!
-Niet echt geschikt om 's avonds alleen rond te lopen omdat het schip vlak bij de rosse buurt ligt..

Read moreRead less
6.4
6.4
Price/quality6
Hygiene8
Service6
Comfort6
Location6

Good

Maritne koomen, August 2014

Positive Experiences
Vriendelijke mensen, prettige, ontspannen sfeer. Wij hadden onze fiets... mee en zaten zo in het centrum maar ook lopend is dat goed te doen.
De hutjes zijn klein, de bedden zijn smal (overigens vind ik de matrassen niet hard maar stevig) dus niet echt comfortabel misschien maar wel een top ervaring.
De gezamenlijke ruimte is heel prettig en ontspannen.

For improvement
Volgens mij is de douche kop aan vervanging toe.

Read moreRead less
7.4
7.4
Good
Price/quality8
Hygiene7
Service8
Comfort5
Location9

Good

Henny & Peter de Ruiter, June 2014

7.4
7.4
Good
Price/quality7
Hygiene8
Service6
Comfort6
Location10

Fabulous

Lap, May 2014

Positive Experiences
Heerlijke plek in een binnenhaven. Charmant om te verblijven en zeer... gastvrij onthaal. Een belevenis om aan boord van zo'n oud schip te mogen overnachten met ons gezin EN HONDJE. Die was van harte welkom en dat was fijn.

For improvement
De bedden waren wat hard maar voor één nachtje is dat prima te doen.

Read moreRead less
8.6
8.6
Fabulous
Price/quality8
Hygiene8
Service10
Comfort7
Location10

Superb

Verhulst Danny, April 2014

Positive Experiences
Fun, kids vonden het heel leuk. Fijne locatie op wandelafstand van grote... markt. Prima gastheer en -vrouw. Lekker ontbijt.

For improvement
Matrassen mogen iets dikker zijn voor volwassen personen, voor de rest piekfijn in orde en een hele fijne belevenis voor de kids!

Read moreRead less
9.2
9.2
Superb
Price/quality8
Hygiene10
Service10
Comfort8
Location10

Fabulous

Yannick Beheyt, March 2014

Positive Experiences
Super ligging met uitzicht op het MAS

8.8
8.8
Fabulous
Price/quality8
Hygiene9
Service9
Comfort8
Location10

Fabulous

Marjolein van Geest, March 2014

Positive Experiences
Het was een erg leuk verblijf. De gastheer was bijzonder vriendelijk,... het ontbijt heerlijk en de boot prachtig!

Read moreRead less
8.6
8.6
Fabulous
Price/quality8
Hygiene8
Service10
Comfort8
Location9

Very good

W Janssens, February 2014

Positive Experiences
kleine maar propere kamers, gratis handdoeken ter beschikking. laat vermeld... dat we later incheckten, was allemaal geen probleem, supervriendelijke eigenaar

For improvement
- ontbijt mag iets uitgebreider
- wat meer inkleding van de gemeenschappelijke ruimte

Read moreRead less
8.2
8.2
Very good
Price/quality7
Hygiene7
Service9
Comfort8
Location10

Superb

R. Pellicaan, November 2013

9
9
Superb
Price/quality10
Hygiene10
Service10
Comfort7
Location8

Fabulous

Rein van der Laan, August 2013

Positive Experiences
Goede service, aardige eigenaar, prachtig schip, mooie locatie, goede... bedden, lekker ontbijt.

For improvement
Kleine kamers, geen sloten op kamerdeuren.

Read moreRead less
8.8
8.8
Fabulous
Price/quality8
Hygiene9
Service10
Comfort9
Location8

Good

Marcel, July 2013

Positive Experiences
Super lokatie midden in het uitgaansgebied.
Gastvrije eigenaar... van de boot.
Goedkoop en toch fijne lokatie.

For improvement
Kleine kamers, dit mag de pret echter niet drukken.

Read moreRead less
7.6
7.6
Good
Price/quality8
Hygiene8
Service8
Comfort6
Location8

Good

Paul, July 2013

Positive Experiences
Super leuke ervaring, slapen in een boot.

Locatie is... perfect, in een wijk die volop in ontwikkeling is met diverse bars en restaurants, op tien minuutjes wandelen vanaf het centrum.

Prima gastheer en vrouw!

Kortom, aanrader als je een leuke stad wilt combineren met een unieke slaapplek.

For improvement
Er waren geen handdoeken.

Read moreRead less
7.4
7.4
Good
Price/quality7
Hygiene6
Service8
Comfort7
Location9

van Dijk, June 2013

Positive Experiences
De ligging is perfect in de haven. Het historisch centrum van Antwerpen... ligt op 10-15 min. loopafstand. Wij hebben de B&B met een groep afgehuurd en hebben gebruik gemaakt van de keuken. We hebben zelf het ontbijt verzorgd en gekookt. Gaat goed.

For improvement
Niet alles was schoon. Met name de spullen in de keuken waren vies. Jammer is dat er op het dek niet echt de ruimte is om gezellig bij elkaar te zitten. Zou fijn zijn als hier wat voor gemaakt wordt.

Read moreRead less
6.4
6.4
Price/quality7
Hygiene5
Service6
Comfort6
Location8

Ken Collier, May 2013

Positive Experiences
I was on a ship! It was cool. The host was hospitable.

For... improvement
This place does not offer actual wi-fi internet. You have to go and use the internet at the bar next to the boat. It didn't work the whole time I was there.
Breakfast was from 9-10. I got to breakfast at 0930 and everything was gone.
I also ordered a room with a private bathroom. These do not exist on the boat.
"Reaction B&B-owner:The public free WIFI did not function well that day, as a compensation the guest could work for more than 1 hour on our private internet connection to find and book a new hotel for the next day."

Read moreRead less
6.6
6.6
Price/quality3
Hygiene8
Service5
Comfort7
Location10

Good

Paul Mensink, May 2013

Positive Experiences
Leuk idee, in een woonboot.
In het gezellige vooronder leuke gesprekken... met mede bezoekers.
Ik had geluk dat ik in het laagseizoen langs kwam en er geen bezoeker voor het 2e bed was. Ruimte erg krap, maar voldoende voor 1 nacht en gecompenseerd door het leuke vooronder.

For improvement
wat langere aanwezigheid van degene die het ontbijt had klaargezet terwijl ik kort na de begin tijd kwam ontbijten.

Read moreRead less
7.6
7.6
Good
Price/quality7
Hygiene9
Service7
Comfort6
Location9

Very good

le Grand, March 2013

Positive Experiences
Fun to sleep on a barge, while visiting this famous harbour! The host... is most friendly!

Read moreRead less
8
8
Very good
Price/quality8
Hygiene9
Service9
Comfort5
Location9

Dave Rawlings, February 2013

Positive Experiences
Very unusual venue!
The centre of Antwerp is only 10-15 mins walk... away & the Beer Cafe adjascent is welcoming!
Cabins were cramped,but it's an old sailing barge,sop that's part of the charm!!
The breakfast left out for us was adequate.
A highly enjoyable stay!

For improvement

Neither the outside hatch or the individual cabin doors could be locked,so although the area is friendly & safe there could be a security issue.

Read moreRead less
6.4
6.4
Price/quality7
Hygiene6
Service5
Comfort5
Location9

Very good

Ruurdtje, November 2012

Positive Experiences
De eigenaar heeft mij naar mijn afspraak gebracht omdat de taxi niet... kwam opdagen en ik anders te laat zou komen voor mijn afspraak. Echt super!
Ook mijn ontbijt werd speciaal voor mij wat vroeger geregeld.

Read moreRead less
8
8
Very good
Price/quality8
Hygiene8
Service9
Comfort8
Location7

Good

Johan Baetens, October 2012

Positive Experiences
Unieke locatie en sfeer.

De inrichting van de boot leent... zich perfect voor de tweedaagse brainstorming die we organiseerden.

Jan Willem en Erna zijn heel vriendelijk en behulpzaam.

For improvement
Klein misverstandje bij het ontbijt dag 2 waardoor we ons moesten behelpen met de overschot van dag 1 en de verse broodjes pas binnen wandelden na het verorberen van eerstgenoemde :-)

Verder alles dik in orde!

Read moreRead less
7.6
7.6
Good
Price/quality8
Hygiene7
Service7
Comfort7
Location9

Superb

michel vandeweghe, September 2012

Positive Experiences
Een nieuwe ervaring om in een historische boot te kunnen slapen. Slaapruimte... is uiteraard klein, maar hoort bij het soort verblijf!

Read moreRead less
9
9
Superb
Price/quality8
Hygiene9
Service10
Comfort8
Location10

Good

Joanna Williams, September 2012

Positive Experiences
I really liked staying on the Hannus :) The cabins are very small but... I have stayed on yachts before so I was used to it. They let me leave my bags on board after checkout time so that I could visit the MAS without having to carry them all around. Great breakfast too, with fresh fruit!

For improvement
I got woken up by a drunken group who came back at 3:30am and were being very loud which made me tired the next day, but I don't think there's anything the owners could do to stop this ...

Read moreRead less
7.8
7.8
Good
Price/quality8
Hygiene9
Service7
Comfort7
Location8

Superb

VENTURINO, September 2012

Positive Experiences
Accueil charmant par des hôtes très agréables et à l'écoute.

9.2
9.2
Superb
Price/quality8
Hygiene10
Service10
Comfort8
Location10

Good

Filippo Vanzo, August 2012

Positive Experiences
Very intriguing and unusual experience! The hosts were great too!

7.8
7.8
Good
Price/quality8
Hygiene7
Service9
Comfort7
Location8

Good

Maikel , August 2012

Positive Experiences
Een keer echt wat anders . Geen hotel maar op een boot en toch je ontbijtje... . Leuk ook om als het lekker weer is de avond op - en om de boot door te brengen . Een knusse overnachting . Ideaal voor backpackers en reizigers die niet zozeer de luxe zoeken maar het allerminst hoeven te verduren . Het ontbijt was heel goed . Gezellige ontvangst en persoonlijke service van de eigenaar die een ( goed ) gesprek niet mijdt . Een aanrader die zelfs te boeken en te verlengen is met een tocht over -en langs de Antwerpse haven en wateren . Heel dicht in de buurt van het centrum . Voor de meeste mensen toch wel op loopafstand .

For improvement
Verbeteren is in deze zin moeilijk maar kjk niet te nauw naar de omgeveing die is gistueerd in de rosse buurt waar je overigens helemaal geen last van hebt . Dat je er toevalligerwijs langs loopt heeft niet te maken met de de locatie en de liggin g van het schip .

Read moreRead less
7.6
7.6
Good
Price/quality8
Hygiene8
Service8
Comfort8
Location6

Very good

Janne Van Hout, July 2012

8.4
8.4
Very good
Price/quality7
Hygiene7
Service10
Comfort8
Location10

Superb

Alexis Close, July 2012

Positive Experiences
We were all very excited that our hotel was a sailing ship! It's... located very near to the historic part of Antwerp, but in a nice quiet location. I would recommend this place to anyone traveling through Antwerp.

Read moreRead less
9.2
9.2
Superb
Price/quality9
Hygiene9
Service10
Comfort9
Location9

Very good

Esmee, June 2012

Positive Experiences
Uitstekende locatie voor vriendengroepen die een weekendje weg willen... in Antwerpen!

For improvement
Geen.

Read moreRead less
8.2
8.2
Very good
Price/quality9
Hygiene8
Service8
Comfort8
Location8

Very good

Tamara, May 2012

8
8
Very good
Price/quality8
Hygiene8
Service9
Comfort7
Location8

Fabulous

Kurt van Dueren den Hollander, April 2012

Positive Experiences
Superlokatie midden in het centrum met uitkijk op de MAS. Je zit zo in... het centrum. Mensen zijn zeer gastvrij. Voorzieningen waren allemaal ok. Heerlijk ontbijten in het vooronder.

For improvement
Antwerpen is dure stad om te parkeren.

Read moreRead less
8.8
8.8
Fabulous
Price/quality9
Hygiene8
Service10
Comfort7
Location10

Very good

sanderman, April 2012

Positive Experiences
We zijn warm ontvangen met een kan thee. Er heerst een heerlijk relaxte... sfeer waar je lekker je gang kan gaan.Ook het ontbijt is prima verzorgd. De kinderen vonden het ook leuk om zo op een boot in de haven te slapen, spannend!!

For improvement
Matras is wat dun, maar slaapt nog prima hoor.

Read moreRead less
8.4
8.4
Very good
Price/quality9
Hygiene8
Service10
Comfort7
Location8

Very good

Eke Noordhoek Hegt, March 2012

Positive Experiences
Was heel erg leuk om op een boot te logeren. Heel aardige mensen en we... hadden de hele boot voor ons alleen dus dat was boffen. De bedjes zijn heel smal dus met z'n 2tjes in een bedje gaat niet lukken maar het zijn heel knusse kamertjes. Al met al zeer geslaagd dus zeker een aanrader!

Read moreRead less
8.4
8.4
Very good
Price/quality9
Hygiene9
Service9
Comfort7
Location8

Very good

Emiel en Lennie Pyckevet, February 2012

Positive Experiences
Een prima ontvangst, koffie met bananetaart, heerlijk. Je ligt met de... Hannus dicht bij het centrum van Antwerpen en vlak bij het Museum aan de Stroom (MAS).

Read moreRead less
8.4
8.4
Very good
Price/quality8
Hygiene8
Service9
Comfort7
Location10

Fabulous

mario, January 2012

Positive Experiences
a beautiful ship with the best service

8.8
8.8
Fabulous
Price/quality8
Hygiene9
Service10
Comfort8
Location9

Very good

Lex Wiersema, January 2012

Positive Experiences
Schippersduo is zeer gastvrij, geeft je het gevoel bij oude vrienden... te logeren. Plezanter dan in een hotel. Prima locatie in de haven, naast het MAS (aanrader). Goede uitleg waar je je auto gratis kan parkeren. Leuke tips voor toeristische uitjes, restaurants en cafés.

For improvement
Stevig bord "Hannus B&B" ophangen (het huidige spandoek bleek niet windvast) maakt de boot herkenbaarder in 't Bonapartedok.

Read moreRead less
8.2
8.2
Very good
Price/quality8
Hygiene9
Service9
Comfort7
Location8