Aan Zee

Mooie Vakantiebestemmingen op Eilanden Italië

Ben je toe aan een vakantie in Caribische sferen, maar dan iets dichterbij huis? Op de Italiaanse eilanden vind je tal van mooie vakantiebestemmingen, waar je volop kunt genieten van zon, zee, strand, lekker eten en het bruisende nachtleven!

Mooie Vakantiebestemmingen op Eilanden Italië

Populair Sicilië

Van alle Italiaans eilanden is Sicilië het grootst, het eiland behoort dan ook tot de mooie vakantiebestemmingen die het land rijk is. De kustlijn is zo’n duizend kilometer lang, waardoor je overal dromerige stranden kunt vinden voor een duik in de helderblauwe zee. Maak ook zeker een trektocht langs de kliffen, waardoor je de meest betoverende en ongerepte baaien ontdekt. Na een avontuurlijke wandeling kom je tot rust met een Granita op het strand, een typisch Siciliaans drankje. Ervaar het zelf en verblijf bij een gastvrije B&B in de leukste badplaatsen van Sicilië:

Ontdek de Eolische Eilanden

Mooie vakantiebestemmingen en B&B’s vind je ook op de Eolische Eilanden. Deze zeven kleine Siciliaanse eilanden lenen zich perfect voor slow travel, waarbij je bewust de tijd neemt om te genieten van je reis. Op die manier maak je écht kennis met de geschiedenis van Lipari, het surrealistische landschap van Vulcano en op Stromboli kun je de meest actieve vulkaan van Europa aanschouwen. Daarnaast staan de Eolische Eilanden Panarea, Salina, Filicudi en Alicudi bekend om hun mooie stranden, unieke landschappen en bijzondere wellness resorts.

Zonvakantie Sardinië

Wie denkt aan mooie vakantiebestemmingen in Italië, denkt vaak ook aan het eiland Sardinië. De schone zee, de ongerepte natuur en het heerlijke eten maken Sardinië tot een geliefde bestemming voor een strandvakantie. Bovendien zijn er talloze mogelijkheden voor watersporters, maar ook liefhebbers van cultuur zijn hier op de juiste plek. Wil je ’s avonds eropuit? Geen probleem, want op veel plaatsen kun je opgaan in het bruisende nachtleven. Kortom; het eiland biedt voor ieder wat wils. Bij een Bed and Breakfast aan de kust, geef jij je vakantie nóg meer glans:

Mondain Capri

Van alle Italiaanse eilanden, is Capri misschien wel het meest iconisch. Dit mondaine eiland mag dan ook zeker niet ontbreken in het rijtje van mooie vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. De Blauwe Grot en de Faraglioni behoren tot de bekendste bezienswaardigheden van deze topbestemming, maar de vele festivals trekken bezoekers vanuit de hele wereld. Bovendien is het eiland bijzonder geliefd onder de jetset. Met een zonnebril en strooien hoed, waan jij je eventjes een VIP op het terras. Uiteraard is het bestellen van een salade Caprese een echte aanrader.

Bed and Breakfast Capri

Strandvakantie Ischia

Combineer jij je verblijf op mooie vakantiebestemmingen het liefst met ontspanning en wellness? Dan ben je in Ischia aan het juiste adres. Het eiland staat bekend om de gerenommeerde kuuroorden aan de kust. Dankzij het milde klimaat kun je het hele jaar genieten van een rust en sereniteit. Kies voor een gastvrij Bed and Breakfast, waardoor je genoeg budget overhoudt voor een behandeling in de mooiste wellness resorts. Van de massages tot relaxen in de jacuzzi met uitzicht op de kristalheldere zee… Zeg nou zelf, dat klinkt toch heerlijk?

Unique B&B in Ischia

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel