Bijzondere Bestemmingen

Inspiratie voor de Kerstvakantie 2018

Kijk je vol verwachting uit naar een magische kerstvakantie 2018? De mooiste periode van het jaar wil je natuurlijk doorbrengen op de mooiste plaatsen. Laat je daarom inspireren door betoverend mooie bestemmingen voor de decembermaand!

Inspiratie voor de Kerstvakantie 2018

Vakantiehuis in Magisch Lapland

In Lapland ervaar je de ware magie van kerstmis: er ligt een dik pak sneeuw, overal zie je rendieren en in het sprookjesachtige Rovaniemi vind je het huis van de kerstman. Reserveer voor de kerstvakantie 2018 een sfeervolle B&B of vakantiehuis in de sneeuw, zodat je alle tijd hebt om de kerstman te bezoeken, te wintersporten en te relaxen bij de open haard van je vakantiehuis.

Bed and Breakfast Lapland

Tallinn: Bakermat van de Kerstboom

Reis in de kerstvakantie 2018 naar Tallinn en ontdek de oorsprong van de kerstboom. De hoofdstad van Estland was één van de eerste plaatsen waar een publiekelijke kerstboom werd opgezet, vermoedelijk rond 1441. De stad is onlosmakelijk verbonden met kersttradities, waardoor je urenlang kunt ronddwalen over authentieke kerstmarkten en door de sfeervol verlichte straten.

Bed and Breakfast Tallinn

Kerstshoppen in het Verenigd Koninkrijk

Van de rijk gedecoreerde winkeletalages in Londen, tot het adembenemende winterlandschap van Schotland… In december kom je in het Verenigd Koninkrijk ogen en oren tekort! Mis vooral niet de kerstboom op Trafalgar Square en de culinaire kerstgerechten in Edinburgh. Denk bijvoorbeeld aan kalkoen met bosbessen of traditionele kerstpudding; ervaar het allemaal bij een B&B in the UK:

Idyllisch Colmar

In de Franse stad Colmar vind je misschien wel één van de mooiste kerstmarkten die Europa rijk is. Dit gevoel wordt vooral versterkt door de idyllische architectuur, die zo kenmerkend is voor de bekende wijnstreek Elzas. Echte Bourgondiërs zijn hier tijdens de kerstvakantie 2018 dan ook helemaal op hun plaats, met alle feestelijke gerechten en verfijnde wijnen.

Bed and Breakfast Colmar

Kerstvakantie 2018 in België

Zoek je voor de kerstvakantie 2018 een leuke bestemming dichtbij huis? Laat je dan betoveren door de kerstmagie in de Belgische steden, die volledig zijn gehuld in winterse sferen. Struin rond over de kerstmarkt, trotseer de kunstschaatsbaan of maak een ritje in het reuzenrad. Er is voor ieder wat wils! Reserveer snel een B&B in je favoriete stad en maak er een feestelijke decembermaand van:

Kerst vieren in de Zon

Als je tijdens de kerstvakantie 2018 jezelf echt even moet opladen voor het nieuwe jaar, breng dan de kerstdagen door op de Canarische Eilanden. Zowel het milde klimaat als het rustige leven op Fuerteventura en Lanzarote, lenen zich perfect voor een ontspannen kerst. Wil je met kerst overdag genieten van de zon en ’s avonds eropuit trekken? Kies dan voor een fijn verblijf op Gran Canaria:

Deel dit artikel:

Auteur

Josjah Thalen

Loves to collect memories at exquisite destinations. Passionate about traveling and visiting unique B&Bs: discover his best tips on this blog.

Reageer op dit artikel