Bijzondere Bestemmingen

Wintersport Spanje

Bedandbreakfast.eu; Esquiar en España: Mejores Destinos

Veel skiliefhebbers denken niet aan een Wintersport Spanje. Toch zijn er verrassend veel gebieden in Spanje waar je perfect kunt skiën. In de Pyreneeën heb je geweldige skigebieden met mooie pistes, maar ook in Andalusia aan de voet van Granada kun je op de toppen van de Sierra Nevada heerlijk skien.

Skiën in de Spaanse Pyreneeën

Als Spanjaarden denken aan wintersport, denken ze vaak aan een skivakantie in de Pyreneeën. Niet alleen vanwege voor de talrijke skipistes en de idyllische dorpjes, maar ook voor de avontuurlijke bergroutes en het Nationaal Park van Aigüestortes. Als je de Spaanse Pyreneeën bezoekt, kun je kiezen tussen de Aragonese Pyreneeën of de Catalaanse Pyreneeën. 

Bed and Breakfast Pirineo catalan

Wintersport Spanje in de Catalaanse Pyreneeën

Baqueira Beret is de populairste wintersportbestemming van de Spanjaarden en ligt in de Catalaanse Pyreneeën. Je vind er eenvoudige pistes en het is een prima uitvalsbasis naar de vele rode en zwarte pistes die uitermate geschikt zijn voor de gevorderde skier. Kijk naar een sfeervolle Bed and Breakfast voor jouw wintersport Spanje in een van de volgende dorpjes;

bed and breakfast pirineo aragones

Wintersport Spanje in de Aragonese Pyreneeën

De bekendste gebieden in de Aragonese Pyreneeën zijn Formigal en Panticosa (in Jaca). Het skigebied Formigal ligt in een mooie omgeving net over de grens met Frankrijk. Het is een van de grootste en meest complete skigebieden van Spanje. Niet ver van Formigal ligt Panticosa, dat bekend is vanwege de thermische baden. Het is een oud, authentiek en charmant stadje midden in het geweldige natuurschoon van de Pyreneeën. Charmante B&B locaties:

bed and Breakfast Sierra nevada

Skiën in Sierra Nevada

Sierra Nevada, gelegen in het zuiden van Spanje (Andalusië) en door de UNESCO uitgeroepen tot “biosfeerreservaat”, is de perfecte bestemming voor skiliefhebbers. Je vindt er meer dan 100 km aan skipistes voor zowel beginners als gevorderden. Het hooggelegen gebied is sneeuwzeker, beschikt over mooie pistes en is vooral onder Spanjaarden erg populair. Voor een verblijf tijdens je Wintersport Spanje vindt je unieke B&B’s op de volgende bestemmingen;

Wintersport in de Franse Pyreneeën

De Franse Pyreneeën zijn voor veel Spanjaarden en Fransen met een betoverend mooi uitzicht uitermate geschikt voor de wintersport. Het is er gezellig en naast skiën is er veel vertier. Het grootste skigebied is Le Grand Tourmalet. Met veel blauwe pistes vooral geschikt voor beginners. Op zo’n twintig kilometer van de Spaanse grens ligt Saint Lary Lourain, bekend staat om zijn thermale baden. Goede bestemmingen voor een verblijf tijdens je wintersport in een unieke Bed and Breakfast:

Topbestemmingen voor Wintersport:

Share this article:

Auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven IT Manager bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot maart 2022.

Reageer op dit artikel