Bed & breakfasts aan de Franse kust: wandel- en fietsvakantie

Cote d'azur Bed & Breakfast

De Côte d’Azur is een perfect wandelgebied met veel afwisseling.

Zuid-Frankrijk en de Côte d’Azur zijn bijna synoniem aan zon, zee en ontspanning. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Overnachten is geen probleem want overal aan de Côte d’Azur vind je leuke bed en breakfasts, gîtes en chambres d’hôtes.

B&B in Côte d’Azur
De Côte d’Azur is een perfect wandelgebied met veel afwisseling. Er zijn ruige kustpaden, pittoreske dorpjes en kuststeden met flair waar je heerlijk kunt shoppen en flaneren. Geniet van de adembenemende panorama’s van de Côte d’Azur terwijl je befaamde badplaatsen als Nice, Menton, St.Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu bezoekt.

Chambre d’hotes in Franse bergdorpjes
Laat ook zeker de schilderachtige bergdorpjes niet links liggen! Om er een paar te noemen:  Roquebrune-sur-Argens, Castellar, Eze, Sainte Agnès en La Turbie. Hoe klein de dorpjes ook, er zijn altijd wel één of twee B&B’s waar je kunt verblijven.

Bed & breakfast aan Cote d'Azur

Een onvergetelijk avontuur: combineer de mooiste routes tot een meerdaagse rondreis. Je kunt overal aan de Côte d’Azur verblijven

Fietsroute Vélodyssée
Wil je actief zijn en ontspannen tegelijk, overweeg dan eens een fietsvakantie. Fietsroute Vélodyssée is in totaal 1200 km lang maar is ook in etappes te doen. Zoals de etappe door Aquitanië (388 km). Dit is een heerlijke afwisselende route voor zowel sportieve als recreatieve fietsers.

Bretagne en Baskenland
De Vélodyssée-route voert eerst door Bretagne, de Vendée en Charente-Maritime en volgt daarna de natuurlijke kustlijn van Aquitanië. Tussen Royan en de Grave kom je langs de monding van de Garonne. In deze streek zijn karakteristieke kustplaatsjes te ontdekken: Soulac-sur-MerHourtinCarcans en Lacanau.

Een stukje zuidelijker ligt het Bassin d’Arcachon, met haar beroemde oesterhavens, en het bos van Les Landes de Gascogne. Verder kom je langs de enorme meren van Biscarosse en Aureilhan. Ontspannen kun je in de chique kustplaats Hossegor en bij de haven van Capbreton. De route pakt ook nog een stuk Baskenland mee om de kuitspieren aan te spreken. Hier kom je door kleine kustdorpjes zoals Bidart en bezoek je de baai van Saint-Jean-de-Luz.

Chambres d’hôtes in Frankrijk
Maak van jouw wandel-, fiets- of paardrijvakantie een onvergetelijk avontuur: combineer de mooiste routes tot een meerdaagse rondreis. Je kunt overal aan de Côte d’Azur verblijven in gezellige en betaalbare bed & breakfasts. Bekijk alle B&B’s aan de Côte d’Azur op Bedandbreakfast.eu >>

Auteur

Janneke Scheepers

Reageer op dit artikel