Eigenarenservice

Synchronisatie met Booking.com

Heb je zowel een vermelding op Bedandbreakfast.eu als op Booking.com? Dan bieden we een handige functie, waarbij de beschikbaarheidsinformatie real-time wordt opgehaald; zonder hulp van een Channel Manager. In slechts vier stappen voorkom je dubbele boekingen!

Synchroniseer je kalender met Booking.com

Via de eigenarenservice van Bedandbreakfast.eu leg je op eenvoudige wijze een koppeling tussen de kamers die je aanbiedt op Bedandbreakfast.eu en Booking.com. Door deze koppeling wordt beschikbaarheidsinformatie direct opgehaald vanuit Booking.com, waardoor je dubbele boekingen voorkomt. 

Hoe ga je te werk?

Stap 1
Ga naar de pagina ‘Synchronisatie Booking.com’ in de eigenarenservice of klik op onderstaande button.

Synchroniseer met Booking.com

Stap 2
Vul de link naar je pagina op Booking.com in en klik op de button ‘Verstuur’.

Stuur een link van jouw presentatiepagina bij Booking.com.

Nu gaan wij voor je aan de slag!
Met behulp van de aangeleverde informatie, kunnen wij de link verifiëren en zorgen dat je kamers beschikbaar worden voor synchronisatie. Na verificatie nemen we contact met je op, zodat je verder kunt met stap 3.

Stap 3
Je ziet nu een lijst met jouw kamers op Booking.com. Koppel elke kamer aan de juiste kamer bij Bedandbreakfast.eu.

Let op: het is zeer belangrijk om de juiste kamers met elkaar te koppelen.

Stap 4
Controleer of alle kamers de status ‘Gekoppeld’ hebben gekregen. Dit zie je in de afbeelding van de betreffende kamer.

Klaar!
Vanaf nu wordt op jouw presentatiepagina op Bedandbreakfast.eu real-time beschikbaarheidsinformatie opgehaald bij Booking.com.

Let op: de beschikbaarheidsinformatie van Booking.com wordt alleen opgehaald op jouw presentatiepagina en tijdens het reserveerproces. Het is dus nog wel mogelijk dat je B&B in een zoekresultaat wordt getoond, terwijl je geen beschikbaarheid hebt volgens jouw kalender bij Booking.com.

Beste resultaat met iCal-koppeling

Reserveringen en blokkeringen van Booking.com zijn niet standaard zichtbaar in je kalender op Bedandbreakfast.eu. Hiervoor heb je een iCal koppeling nodig. Combineer een directe koppeling met Booking.com daarom met een iCal-koppeling voor het beste resultaat!

Door middel van een iCal-koppeling wordt de beschikbaarheidsinformatie iedere 6 uur opgehaald vanuit Booking.com. Deze informatie is wel zichtbaar in de kalender. Door iCal te combineren met een directe koppeling met Booking.com wordt de beschikbaarheidsinformatie real-time wordt opgehaald én is beschikbaarheidsinformatie zichtbaar in je kalender.

Meerdere Platforms

Als je naast een vermelding op Bedandbreakfast.eu en Booking.com ook een vermelding hebt op andere platforms, dan is het raadzaam om te werken met een channel manager. Met een channel manager beheer je op één centraal punt alle reserveringen van verschillende platforms.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het leggen van deze koppeling of heb je hierover vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

About the author

Inge Daniëls

Marketing & Webcare Medewerker bij Bedandbreakfast.eu.

Leave a Comment