Bed and Breakfast Châtel

    Bed and Breakfast Châtel

    Het charmante skidorp Châtel ligt midden in het skigebied Les Portes du Soleil. Het dorp heeft zijn oude charme behouden uit de tijd dat de landbouw hier nog erg belangrijk was. Je vindt er een gezellige sfeer, kenmerkend voor de knusse B&B van Bed and Breakfast Châtel, en kunt er geweldig skiën.

    Meet the locals

    Uniek hier is dat dit dorp niet specifiek is gebouwd voor de wintersport. Hoewel de landbouw vrijwel is verdwenen uit de omgeving, wonen en werken er nog steeds boeren in Châtel. Doordat het dorp niet alleen maar bestaat uit wintersportfaciliteiten, heeft het nog de oude sfeer behouden. Je zult hier dan ook geen hoge appartementengebouwen vinden, maar charmante chalets en unieke BnB's.

    Ideaal voor lange skitochten

    Zoals gezegd ligt Châtel erg centraal in het skigebied Les Portes du Soleil. Nadat de skipistes rondom het dorp werden aangesloten op het naburige skigebied Linga, werd de bereikbaarheid van het dorp optimaal. Hierdoor werd Châtel uitermate geschikt voor lange skitochten. Geniet van de prachtige winterse wereld! Je kunt zelfs een tocht maken naar Zwitserland, want de Zwitserse plaatsen Morgins en Torgon liggen vlakbij.

    Volop in ontwikkeling

    De wintersportfaciliteiten van Châtel zijn volop in ontwikkeling. Er komen steeds meer nieuwe stoeltjesliften, die de oude sleepliften vervangen. Ook komen er steeds meer skipistes bij, vooral voor de beginnende skiër. Ook worden hier steeds meer faciliteiten gebouwd voor snowboarders en kun je op steeds meer plaatsen off-piste skiën. Ook zijn er steeds meer comfortabele B&B's van Bed and Breakfast Châtel.

    Mûr Suisse

    De meeste pistes in Châtel zijn blauw of rood, maar de skiër die wat meer uitdaging zoekt kan zeker ook terecht in de omgeving van Châtel. De Mûr Suisse is een legendarische buckelpiste die enorm steil is en een aantal moeilijke stukken kent. Hier deinzen zelfs de meest ervaren skiërs voor terug! Je wilt natuurlijk wel even uitrusten van zo'n uitdaging! Gelukkig is je comfortabele accommodatie van Bed and Breakfast Châtel dichtbij.